Kæmpe stjerne dropper OL: Min søn har brug for mig

Hækkeløberen Felix Sanzhez opgiver at vinde OL-guld for tredje gang i Rio

Super-Felix har opgivet sommerens OL i Rio de Janeiro (Foto:Marcamedia)
Super-Felix har opgivet sommerens OL i Rio de Janeiro (Foto:Marcamedia)

En af historiens mest succesfulde hækkeløbere Felix Sanchez fra Den Dominikanske Republik, med tilnavnene Super Felix eller Superman, har valgt ikke at forsøge at vinde OL-guld for tredje gang.

Guldvinderen i 400 m hækkeløb ved OL i Athen 2004 og OL i London 2012 blev for nogle måneder siden far til en søn, og det er årsagen til, at den 38-årige hækkeløber har valgt at stoppe karrieren.

- Min søn har brug for mig, sagde Felix Sanchez, da han meddelte sin beslutning om ikke at stille op ved OL i Rio de Janeiro.

Det har igen sendt Dominikanske Republik i chok, fordi han er øens mest kendte sportsudøver og endda i en de mere spektakulære discipliner.

Felix Sanchez har lige som en af forgængerne på tronen i klassen, USA-legenden Edwin Moses, haft en lang regeringstid.

Udover 2 x OL-guld har han også 2 x VM-guld i Edmonton 2001 og Paris 2003.

Det glippede ved OL i Beijing, 2008, fordi mormoderen var død kort forinden. Han røg ud allerede efter de indledende heats.

- Jeg løb med tårer i øjnene, forklarede Felix Sanchez sin dårlige OL-optræden, som nær havde udløst landesorg på den caribiske ø, som Felix Sanchez har valgt at løbe for, selv om han er født og opvokset i New York, inden han som mange andre atletikudøvere slog sig ned i solrige Californien.

2 kommentarer
Vis kommentarer