Nu forsøger han igen: - Som at lande på Månen

Lørdag skal Eliud Kipchoge forsøge at gennemføre et maraton på under to timer som den første

Eliud Kipchoge da han annoncerede sin målsætning. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix.
Eliud Kipchoge da han annoncerede sin målsætning. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix.

To timer er i mange år blevet anset som den magiske grænse for de mandlige maratonløbere, og den barriere gør kenyanske Eliud Kipchoge lørdag et nyt forsøg på at bryde.

Det er aldrig lykkedes for en løber at komme i mål på under to timer.

Ikke engang, da Nike i 2017 gav løberne noget nær perfekte forhold på racerbanen Monza i Italien i projektet "Breaking2", hvor målet netop var at skrive historie med en tid på mindre end to timer.

Allerede i juni annoncerede Kipchoge, at han endnu en gang ville forsøge at bryde grænsen i løbsarrangementet Ineos 1:59 Challenge i Østrigs hovedstad, Wien.

Det er langt fra tilfældigt, at forsøget finder sted her. Det er timet og tilrettelagt efter nøje beregninger om alle tænkelige forhold, der kan spille ind i forhold til at have optimale rammer for at bryde grænsen. Det fremgår af INEOS' begrundelse for den østrigske by. 

Nu, hvor rekordforsøget er tæt på, øjner han en historisk bedrift.

- Min besked til 7,5 milliarder borgere i verden er, at intet er umuligt for mennesker.

- At bryde barrieren på to timer for et maraton vil være som at lande på Månen, siger den kenyanske løber ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han har en plan for, hvordan rekorden skal sikres.

- Jeg kan se løbet for mig. I mit hjerte og hoved har jeg sat mig for, at jeg skal bryde grænsen på to timer, siger Eliud Kipchoge.

Den nuværende verdensrekord blev sat i Berlin Marathon sidste år af Kipchoge. Den lyder på 2 timer, 1 minut og 39 sekunder. Kipchoge løb i mål på 2 timer og 25 sekunder i Nikes "Breaking2"-projekt, men tiden anerkendes ikke som en officiel verdensrekord.

Giarnni Regini-Morans kom meget galt af sted i 2016. Nu er han tilbage på rette spor. Foto: Ritzau Scanpix/Wolfgang Rattay Anden sport Smadrede knæet som 17-årig: - Jeg skulle lære at gå igen

nike trækker sig nu helt fra det omstridte 'Oregon Project'. Foto: Don Ryan/AP Atletik Nike nedlægger løbeprojekt efter dopingskandale

Foto: LIONEL BONAVENTURE/Ritzau Scanpix Anden sport Amerikansk fænomen skriver VM-historie

3 kommentarer
Vis kommentarer