Nye beviser gravet frem: Kæresten skreg, da hun blev skudt

Efter at have set 600 fotos gennemhuller ballistisk ekspert Oscar Pistorius-forklaring i drabssag

Her modtager Pistorius dommen på seks års fængsel. Video: AP

Den sydafrikanske OL-helt, Oscar Pistorius vidste, hvad han gjorde, da han skød og dræbte sin modelkæreste, Reeva Steenkamp på Valentinsdag i 2013.

Efter at have nærstuderet 600 billeder fra gerningsstedet i løberens hjem i Pretoria kan Captain Chris Mangena, ballistisk ekspert (læren om projektilets bevægelse, red) gennemhulle forklaringen fra den benamputerede Oscar Pistorius om, at han skød, fordi han troede, at der var en indbrudstyv på badeværelset.

- Han vidste, hvad han gjorde, lyder det fra eksperten i en ny TV-dokumentar fra Discovery, 'Faking It: Tears of a Crime'.

Et citat, der er gengivet i flere medier, der har haft lejlighed til at se dokumentaren, som har frembragt nye oplysninger i den meget omtalte drabssag.

OL-sensationen, den benamputerede Oscar Pistorius skød modelkæresten Reeva Steenkamp på Valetinsdag (Foto: All Over)
OL-sensationen, den benamputerede Oscar Pistorius skød modelkæresten Reeva Steenkamp på Valetinsdag (Foto: All Over)
 

Sydafrikas højesteret fastslog for over et år siden, at  der var tale om drab, og Oscar Pistorius blev idømt seks års fængsel.

Dermed omstødte højesteretten en tidligere dom på fem års fængsel for uagtsomt manddrab, men det var en langt mildere dom end anklagemyndighedens krav om 15 års fængsel.

Selv om der blev sat et retsligt punktum ved den lejlighed, er sagen ikke røget i glemmebogen.

Tværtimod.

Udover Discoverys TV-dokumentar har to amatørdetektiver skrevet en bog med titlen 'Oscar vs The Truth' om sagen.

Hele verden blev i den grad 'chokeret', da para-atleten Oscar Pistorius med tilnavnet 'The Blade Runner' via en retssag blev startklar til De Olympiske Lege i London 2012.

Da han var født uden knogler i læggen, fik han 11 måneder gammel amputeret benene neden for knæene.

Derfor måtte han i den grad kæmpe for at få lov at løbe 400 meter med sine proteser.

Mens han nåede til OL-semifinalen individuelt, var han desuden med på Sýdafrikas hold i 4 x 400 meter, som sluttede sidst i OL-finalen.

Oscar Pistorius prøvede på alle måder at undgå at blive straffet med 15 års fængsel, og under retssagen smed han proteserne for at vise, hvor dårligt han er gående uden (Foto: AP)
Oscar Pistorius prøvede på alle måder at undgå at blive straffet med 15 års fængsel, og under retssagen smed han proteserne for at vise, hvor dårligt han er gående uden (Foto: AP)
 

Et halvt år senere vendte Oscar Pistorius tilbage i overskrifterne.

Hvad, der skulle have været en romantisk aften, udviklede sig i følge en nabo et højlydt og timelangt skænderi, hvor Reeva Steenkamp til slut måtte flygte og låse sig ind på badeværelset.

Formentlig efter at være blevet banket med et cricketbat.

Derefter fandt Oscar Pistorius en pistol, som blev ladt med patroner af mærket 'Black Talon', som i følge den ballistiske ekspert er 'brutale' og gør stor skade, fordi de er spidse og skarpe.

Patronerne, som dræbte, vises i øvrigt frem i dokumentaren.

Skuddet gennem badeværelsesdøren ramte Reeva Steenkamp på hoften, hvorefter hun sank sammen og søgte dækning bag en reol.

- Hun må have skreget, da hun faldt sammen, lyder ekspertens vurdering.

- For mig virker det oplagt, at han vidste, hvad han gjorde.

- Skaderne må have været enorme, siger eksperten.

Derfor vidste Oscar Pistorius, at det var kæresten og ikke en indbrudstyv, som befandt sig på badeværelset, da han affyrede yderligere tre skud mod reolen, hvor hun havde søgt dækning.

Det har Oscar Pistorius også haft en formodning om, så han ændrede i følge eksperten skudvinklen.

Den benamturede Oscar Pistorius blev historisk, da han fik lov at løbe ved OL med sine specialfremstillede proteser (Foto: AP)
Den benamturede Oscar Pistorius blev historisk, da han fik lov at løbe ved OL med sine specialfremstillede proteser (Foto: AP)
 

Charles Mangena har ved at studere de mange billeder fra gerningsstedet kunnet udpege, hvor atletikhelten må have stået, da han skød de dræbende skud.

Tre skud ramte og dræbte modelkæresten.

Et skud ramte i hovedet, et andet i armen og et tredje i hoften.

Da politiet dukkede op på gerningsstedet om natten, var politiet sikre på, at man stod med en 'oplagt sag' med klokkeklare beviser, da Oscar Pistorius over for naboer havde fortalt, at han havde skudt og efterfølgende hørt, at en kvinde havde skreget.

Derfor blev der i den grad sjusket med retsmedicinske undersøgelser, hvilket også senere blevet dokumenteret i retten.

Og som nu har givet anledning til både en TV-dokumentar og en bog, som det spektakulære drab.

Oscar Pistorius blev verdenskendt som den første benamputerede atlet, der stillede op ved OL i sommer. Nu er han anklaget for at have skuddræbt sin kæreste. (Foto: AP) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 08:11 'Blade Runner' mistænkt for drab

(Foto: AP) Atletik - 14. feb. 2013 - kl. 09:45 Politiet: Drabsmistænkte Pistorius samarbejder

Oscar Pistorius ved OL i London 2012. Foto: AP Atletik - 6. jul. 2016 - kl. 10:43 Her får Pistorius sin straf: Seks år i fængsel

1 af 2 Den benamturede Oscar Pistorius blev historisk, da han fik lov at løbe ved OL med sine specialfremstillede proteser (Foto: AP)
2 af 2 Oscar Pistorius prøvede på alle måder at undgå at blive straffet med 15 års fængsel, og under retssagen smed han proteserne for at vise, hvor dårligt han er gående uden (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen