OL-stjerne snød: Udelukket i to år

Ifølge Atletikkens Integritetsenhed har Michelle-Lee Ahye snydt med sine whereabouts og er udelukket i to år

Michelle-Lee Ahye kommer ikke med til OL til sommer. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix
Michelle-Lee Ahye kommer ikke med til OL til sommer. Foto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix

Sprinteren Michelle-Lee Ahye, der blev nummer seks i både 100 og 200 meter løb ved de olympiske lege i Rio i 2016, får ikke mulighed for at forbedre resultaterne ved sommerens OL i Tokyo.

Sprinteren fra Trinidad og Tobago er nemlig blevet udelukket fra sin sport i to år.

Det bekræfter Atletikkens Integritetsenhed (AIU) på Twitter ifølge det internationale nyhedsbureau AFP.

Udelukkelsen skyldes rod med Michelle-Lee Ahyes såkaldte whereabouts.

Den 27-årige sprinter, der også blev nummer seks ved VM i 2017, er udelukket indtil april 2021.

Ahye blev suspenderet fra konkurrencer den 30. august sidste år. Udelukkelsen førte til, at hun blandt andet gik glip af VM i Doha.

Som følge af tirsdagens AIU-kendelse bliver alle Ahyes resultater i perioden 19. april til 30. august sidste år slettet.

Topidrætsudøvere er forpligtede til at oplyse anti-dopingmyndigheder om, hvor de befinder sig, så de kan få foretaget en dopingtest.

Hvis en udøver opgiver forkerte lokationer tre gange i løbet af et år eller udebliver fra test, bliver det anset som et brud på antidopingreglerne.

Brud på reglerne kan føre til en udelukkelse på to år.

Foto: PHIL NOBLE/Ritzau Scanpix
Foto: PHIL NOBLE/Ritzau Scanpix
 

Christian Eriksen og Simon Kjær er de eneste nuværende landsholdsspillere, der har overgået Christian Poulsens antal landskampe. Arkivfoto: Jens Dresling Intl. fodbold Landsholdskoryfæ sælger svinedyr lejlighed

Eriksen var ikke sig selv i kampen mod Liverpool. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix Italiensk fodbold 'Eriksen en super-signing': Det skiller parterne

Celtic og FCK mødes til februar i Europa League. På transfermarkedet har skotterne slået københavnerne. De henter det polske angrebstalent Patrik Klimala. Foto: Russell Cheyne Sport og Spil Superligaen Indefra: Overbyder FCK i angriberjagt

35 kommentarer
Vis kommentarer