OL-stjernens utrolige forvandling: Smuglede narko for millioner

Den hollandske sprinter Madiea Ghafoor blev mandag idømt otte og et halvt års fængsel for at have smuglet narkotika til en værdi af ti millioner kroner - hun hævder selv, at hun troede, at hun smuglede doping

Madiea Ghafoor hævder, at hun troede, at hun smuglede doping - i stedet var det narkotika til en værdi af ti millioner kroner. Foto: Michael Sohn/AP/Ritzau Scanpix
Madiea Ghafoor hævder, at hun troede, at hun smuglede doping - i stedet var det narkotika til en værdi af ti millioner kroner. Foto: Michael Sohn/AP/Ritzau Scanpix
Følg Atletik

27-årige Madiea Ghafoor er med stor sandsynlighed færdig som topsprinter.

Hollænderen skal nemlig otte og et halvt år i fængsel for at have smuglet store mængder af narkotika.

Det står klart, efter at retten i den tyske by Kleve mandag fældede dom over hende.

Ghafoor, der har været national mester på både 100 og 400 meter og repræsenteret sit land ved både EM, VM og OL, begik sin brøde 18. juni, hvor hun blev pågrebet efter i sin bil at have krydset grænsen til Tyskland.

Med sig havde hun en pakke indeholdende lidt mere end 50 kg. ecstacy og knap to kg. crystal meth. Stoffer, der på gaden repræsenterer en værdi af mere end ti millioner kroner.

I retten har Ghafoor forklaret, at hun hen over foråret ikke følte, at hendes karriere udviklede sig rigtigt. Derfor ville hun tage en dopingkur frem mod VM i Doha i september.

Hun forklarede, at hun kom i kontakt med nogle skumle typer med kontakt til både den hollandske atletik- og cykelverden, og at hun følte sig presset til at transportere noget doping for dem.

Derfor afhentede hun den forseglede pakke på en cafe i Amsterdam for at køre den til en læge i Tyskland, der kunne hjælpe hende med en dopingkur.

Hendes forsvarer, Norman Werner, argumenterede i retten for, at Ghafoor ikke kunne have vidst, at der var tale om hårde stoffer, da pakken var forseglet, men den forklaring købte dommeren ikke og dømte hende derfor hårdt.

Da hun fik dommen, der var et år længere end anklagerens krav, brød hun i tårer, og hun forlod retssalen i håndjern:

Det forventes, at Ghafoor vil appellere dommen med henblik på strafnedsættelse.

Madiea Ghafoor er medindehaver af den hollandske rekord på 4x400 meter, der lyder på 3.26,98 minutter. Den blev sat under OL i Rio i 2016, hvor hollænderne lige akkurat ikke gik i finalen.

Nike nedlægger løbeprojekt efter dopingskandale

Kæmpe skandale: Indrømmer indkøb af ulovligt stof

OL-guldvinder knaldet for doping: Nu stopper han karrieren

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+