Otte russere er klar til atletik-VM under neutralt flag

Otte russiske atletikudøvere har fået tilladelse til at deltage ved VM i atletik på trods af udelukkelse

Foto: AP
Foto: AP

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har givet otte russiske atletikudøvere tilladelse til at deltage ved VM i atletik, der begynder 4. august i London.

Udøverne har fået mulighed for at deltage under neutralt flag, skriver Reuters. Og mens otte udøvere altså har fået lov til alligevel at deltage, har 53 andre fået afslag.

Alle russiske atletikudøvere var oprindeligt blevet suspenderet fra at stille op i internationale atletikkonkurrencer under eget flag.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) mener nemlig, at Rusland har benyttet sig af et statskontrolleret dopingprogram.

Det er derfor ikke uden strenge krav, at de otte udøvere kan få lov til at deltage ved VM på det olympiske stadion i London.

Ifølge IAAF's retningslinjer skal de eksempelvis bevise, at de ikke har spillet en rolle i forhold til det russiske atletikforbunds manglende dopingkontrol.

Blandt de udøvere, der nu får lov til at deltage, er den 31-årige hammerkaster Sergej Litvinov, der vandt bronze ved EM i 2014.

Også Ilya Ivaniuk, der er U23-europamester i højdespring fra 2013, og Alayna Lutkovskaya, der er juniorverdensmester i stangspring fra 2014, kan være med ved VM.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.