Pistorius i retten for at få sin endelige straf

Psykolog siger, at Pistorius lider af depressioner, angst og stress, og han kan derfor ikke afhøres

Oscar Pistorius får senere på ugen den endelige dom fra drabet på sin kæresten Reeva Steenkamp. (Foto: AP)
Oscar Pistorius får senere på ugen den endelige dom fra drabet på sin kæresten Reeva Steenkamp. (Foto: AP)

Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius ankom mandag til en retssal i Pretoria, hvor han senere på ugen vil blive idømt sin endelige straf for drabet på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp.

Den 29-årige Pistorius, der blev berømt som "Blade Runner", var iført et mørkt jakkesæt, hvid skjorte og sort slips. Han ankom til retssalen sammen med flere af sine familiemedlemmer.

Dommen om strafudmålingen vil først blive afsagt fredag.

Pistorius står til at få minimum 15 års fængsel og vil ikke have mulighed for at appellere yderligere.

Oscar Pistorius, som han blev kendt under OL (Foto: AP) Atletik Ny sag mod Pistorius: Går efter 15 års fængsel

Han blev i første omgang idømt fem års fængsels for uagtsomt manddrab, men han blev senere kendt skyldig i drab, da sagen gik til højesteret.

Sagens oprindelige dommer, Thokozile Masipa, leder strafproceduren, hvor atletens advokater vil appellere til, at domstolen tager hensyn til Pistorius' mentale skrøbelighed og fysiske handicap samt hans gode opførsel i den periode, hvor han har siddet fængslet.

En psykolog sagde i retssalen mandag, at Pistorius lider af depressioner, angst og stress og derfor ikke kan afhøres.

Statsadvokaten Gerrie Nel har forberedt en grundig afhøring af Pistorius og vil indkalde vidner for at overbevise dommeren om, at Pistorius ikke er angerfuld, og at det er i Sydafrikas interesse, at han får en lang fængselsdom.

Oscar Pistorius flyttes nu i husarrest, lyder det fra et sydafrikansk benådningspanel. (Foto: AP) Atletik Drabsdømt Pistorius flyttes fra fængsel til fint palæ

Reevas far, Barry Steenkamp, som har givet mange stærkt følelsesladede interviews, siger, at det er uretfærdigt, hvis der bliver taget særlige hensyn til Pistorius under strafudmålingen.

Højesteretsdommer Eric Leach betegnede i december Pistorius' tidligere vidnesbyrd under retssagen som "usandfærdige" og kom med en skarp kritik af den oprindelige dom.

Oscar Pistorius har under hele sagen hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

Pistorius kan se frem til mindst 15 år bag tremmer. Han er kendt skyldig i drabet på sin kæreste, Reeva Steenkamp. (Foto: AP) Atletik Pistorius må vente lidt endnu på sin lange fængselsstraf

Atletik 50 år i fængsel: OL-bronzevinder blev skudt af konen

Atletik 'Blade Runner' risikerer 15 års fængsel

Oscar Pistorius forlader højesteretten i Pretoria - han blev løsladt mod kaution, efter at han havde anket drabsdommen imod sig. (Foto: AP/Siphiwe Sibeko) Atletik Pistorius anker dom for drab og løslades mod kaution

4 kommentarer
Vis kommentarer