Pistorius kan løslades til august

OL-løberen Oscar Pistorius står til prøveløsladelse i august, og til november skal han igen i retten efter anklagerens anke

Oscar Pistorius har opført sig pænt i fængslet, og handicap-atleten kan derfor blive prøveløsladt om et par måneder. (Foto: AP/Herman Verwey)
Oscar Pistorius har opført sig pænt i fængslet, og handicap-atleten kan derfor blive prøveløsladt om et par måneder. (Foto: AP/Herman Verwey)

Oscar Pistorius, den sydafrikanske OL-atlet som skød sin kæreste i 2013, kan formentlig se frem til en prøveløsladelse i slutningen af august efter 10 måneders fængsel.

Den 28-årige løber blev sidste år fundet skyldig i uagtsomt manddrab og dømt til fem års fængsel for skuddrabet på kæresten Reeva Steenkamp.

- Han er blevet indstillet til prøveløsladelse 21. august, siger Zach Modise fra den sydafrikanske myndighed, som administrerer prøveløsladelser.

- Det vil under normale omstændigheder betyde husarrest med en times udgang dagligt. Efterhånden vil man kunne lette disse betingelser, siger Modise.

Oscar Pistorius (Arkivfoto: AP) Atletik Pistorius før løsladelse: Ensom, forladt og fattig

Familien til den dræbte kæreste har tidligere udtrykt vrede over, at Pistorius kan se frem til en prøveløsladelse i august efter god opførsel i fængslet.

Pistorius har påstået, at han tog fejl af Steenkamp og en indbrudstyv, hvorfor han skød fire gange gennem den lukkede dør til parrets badeværelse.

OL-sprinteren skal tilbage i retten til november, da den sydafrikanske anklager har anket frifindelsen for manddrab.

Oscar Pistorius (Arkivfoto: AP) Atletik Sydafrikansk domstol: Pistorius-sagen kan appelleres

Domstolen meddeler mandag ifølge et sydafrikansk nyhedsbureau, at 'datoen bliver i november 2015' ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Anklageren vil have Pistorius dømt for manddrab, og sker det, kan løberen se frem til yderligere 20 år bag tremmer.

0 kommentarer
Vis kommentarer