Respekt! 95-årig sætter sprint-rekord

Charles Eugster er muligvis verdens sejeste pensionist - søndag satte han streg under det, da han spurtede sig til en verdensrekord.

Hvad skal du lave, når du bliver 95? Nærmest ligegyldigt svaret på det spørgsmål, skal du nok ikke det samme, som den superseje og veltrænede Charles Eugster, der netop har sat ny verdensrekord for sin aldersgruppe på 200 meteren indendørs.

Respekt.

Den pensionerede tandlæge har fuldt fortjent fået øgenavnet 'Verdens mest fitte pensionist'. Ikke mindst, efter at han søndag kunne tilføje en verdensrekord til sit CV.

Det skete ved en 200 meters sprint, som den 95-årige løb på blot 55,48 sekunder. Se ham imponere i toppen af videoen.

Silver Grey Sports Club i England, der støtter folk over 50 år, der gerne vil dyrke mere ekstreme sportsgrene, lagde ovenstående video op på deres hjemmeside og forklarede, at rekorden er sat i aldersgruppen for 95 år og over.

Charles Eugster kappede solide 2,4 sekunder af den tidligere rekord, som var ejet af amerikanske Orville Rodgers og sat tilbage i 2013. Dagen inden havde Eugster også sat britisk rekord på 60 meter indendørs, ligesom han sidste år tog sig af rekorden udendørs på 100 meter og 200 meter.

Den veltrænede pensionist besluttede sig for ti år siden, at han ville til at gøre noget ved sin krop, og derfor begyndte han som 87-årig at dyrke fitness.

Siden har den stået roning og bodybuilding og altså nu en verdensrekord. Sådan!

- Jeg håbede, at hvis jeg kom i form, ville jeg ikke ældes så hurtigt, har han fortalt The Telegraph tilbage i 2013.

- Det var ren forfængelighed. Jeg lignede noget, der var løgn, og jeg havde en krise i mit liv. Min krop var i forfald. Jeg tænkte: hvem ved noget om muskler? Og så begyndte jeg at gå til fitness, har han forklaret.

Efter rekorden var sat, gik han på twitter (for det er den 95-årige også) og forklarede, at han netop havde sat verdensrekord.

Så næste gang bedstemor eller bedstefar brokker sig over bøvl med hoften, så er det bare at sende dem i træningscentret. Det er aldrig for sent.

19 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere