Rørt Usain Bolt bliver hyldet med statue

Det var et af karrierens største øjeblikke, da Usain Bolt blev hyldet med en statue i Kingston, siger Bolt

Verdensrekord-holderen i 100-meter-løb har nu fået sin egen statue. Foto: AP
Verdensrekord-holderen i 100-meter-løb har nu fået sin egen statue. Foto: AP

Sprinterfænomenet Usain Bolt har vundet OL- og VM-medaljer nok til, at han dårligt kan bære dem om halsen samtidig.

Trods de mange triumfer rangerer han søndagens præsentation af en Usain Bolt-statue foran Kingston National Stadium som en af karrierens højdepunkter.

Det er Jamaicas regering, der har bestilt og betalt for statuen, og det var premierminister Andrew Holness, der trak tæppet væk ved præsentationen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det her er et af de største øjeblikke i min karriere. Jeg har ingen ord for, hvordan det er at få en statue foran nationalstadionet, hvor det hele startede. Jeg er bare meget glad og lykkelig, siger Usain Bolt.

Statuen er lavet af den jamaicanske kunstner Basil Watson, og den forestiller Bolt i sin varemærke-vinderpositur "Lightning Bolt".

Præsentationen af statuen får Bolt til at se endnu mere positivt tilbage på sin karriere, som sluttede i august, da han blev skadet i stafetfinalen ved VM i London.

- Det har været det hele værd. Alle nederlagene, skaderne, alt jeg har været igennem, det har været det hele værd. Det er vidunderligt at kunne se tilbage på sådan en karriere, jeg er stolt af mig selv, siger Usain Bolt.

Usain Bolt vandt 14 VM-medaljer - 11 af guld - og otte OL-guldmedaljer i sin karriere. Han vandt også en niende OL-guldmedalje, men den blev taget fra ham, da stafetkollegaen Nesta Carter blev testet positiv for doping.

Usain Bolt har verdensrekorden i 100-meter-løb og 200-meter-løb. Rekorderne lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder.

Usain Bolt som fodboldspiller? Foto: AP Intl. fodbold - 26. okt. 2017 - kl. 06:39 Verdens hurtigste mand: 'Jeg har tilbud fra flere fodboldklubber'

Se også: Løbehåb trafikdræbt - Bolts stafetmakker svært kvæstet

Jason Watt har givet Kevin Magnussen og alle de andre F1-stjerner karakterer under alle løb. Danskerens gennemsnitskarakter er 3,8 på en skala fra 0-6. Foto: /ritzau/Jan Sommer Sport og Spil 25 F1-stjerner får Watts dom: Her ligger Kevin

 

1 kommentar
Vis kommentarer