Rusland accepterer atletik-udelukkelse

Rusland accepterer suspenderingen fra international atletik, som der ikke findes tidsmæssig bagkant på

Den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, lægger i disse dage sammen med antidoping-agentyret Wada planerne for, hvordan Rusland kan genrejses som atletiknation. (Foto: AP/Alexander Zemlianichenko)
Den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, lægger i disse dage sammen med antidoping-agentyret Wada planerne for, hvordan Rusland kan genrejses som atletiknation. (Foto: AP/Alexander Zemlianichenko)

Rusland har accepteret suspenderingen fra al international atletik og vil altså ikke appellere, meddeler Det Internationale Atletikforbund, IAAF, der står bag suspenderingen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Suspenderingen skete på opfordring fra en kommission under Det Internationale Antidopingagentur, Wada, der udsendte en rapport, der pegede på omfattende dopingbrug blandt russiske atletikudøvere gennem en årrække.

Der er ingen tidsmæssig bagkant på suspenderingen.

Chef for dopingrapport lover vilde afsløringer

Den vil først blive ophævet, når IAAF vurderer, at Rusland opfylder kravene for igen at blive medlem af det internationale forbund. Det accepterede Rusland formelt torsdag ved et møde i Monaco, meddeler IAAF.

Russerne har udtrykt ønske om at samarbejde for at komme ind i varmen igen hurtigst muligt.

I disse dage mødes Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, med Wada for at lægge en plan for det videre forløb.

Wada har udelukket Ruslands Antidopingagentur (Rusada), fordi det ikke levede op til kravene.

Desuden mistede et laboratorium i Moskva sin licens til at teste officielle dopingprøver på sportsfolk.

I sidste uge satte IAAF fem kriterier op for, at Rusland igen kan deltage i atletikkonkurrencer. Russerne skal nu iværksætte en plan for at efterleve kravene.

Medie: Ingen russiske atleter til indendørs-VM

En kontrolenhed skal vurdere, om russerne så også gør det. Om russerne efterlever kravene - ventes at blive præsenteret for IAAF-toppen i en rapport 27. marts 2016.

Det betyder formentlig, at de russiske atletikudøvere vil være ude af stand til at deltage ved indendørs-VM i USA fra 17. til 20. marts.

I yderste konsekvens risikerer Ruslands atletikudøvere at måtte blive hjemme fra næste års OL i Rio, hvis ikke suspenderingen ophæves i tide, men datoen for den ventede rapport 27. marts falder dog mere end fire måneder før det går løs i Rio.