Rystet efter kæmpe dopingfangst: Verdens bedste knaldet

Atletikken er rystet efter den største afsløring siden Marion Jones' fald

Der er ikke noget at juble over. Anna Chicherova fik for tre dage siden at vide, at hun havde dopingsnydt ved OL i Beijing 2008 (Foto: AP)
Der er ikke noget at juble over. Anna Chicherova fik for tre dage siden at vide, at hun havde dopingsnydt ved OL i Beijing 2008 (Foto: AP)

Verdens mest vindende højdespringer, Anna Chicherova, er blandt de mange, som dopingjægerne fra Wada har afsløret som dopingsnydere ved OL i Beijing 2008.

31 medaljetagere heraf 14 fra Rusland er efter sigende blevet knaldet efter 'genåbingen' af de otte år gamle dopingprøver.

Det er hendes træner, Evegny Zagorulko, som har fortalt både nyhedsbureauet Tass og Sport-Express, at Anna Chicherova for tre dage siden fik at vide, at hun er blandt dem, som er afsløret for fortidens snyd.

Ved OL i Beijing sprang hun sig til en bronzemedalje.

Hun er det absolut største navn på kvindefronten, siden USA's Marion Jones, som er røget i fælden i den dopingbefængte sport.

Udover at have vundet OL-guld i London i 2012 er Anna Chicherova også verdensmester fra VM i Daegu, Sydkorea 2011 og indendørs europmester fra Madrid 2005.

Derudover har hun bl. a. 2 x VM-sølv fra Osaka 2007 og Berlin 2009 og 2 x VM-bronze fra Moskva 2013 og Beijing 2015 og i alt har den russiske højdespringer vundet 11 forskellige medaljer ved de store mesterskaber.

Yelena Isinbayeva ved mandagens pressemøde. (Foto: AP) Atletik Rasende superstjerne: Hvorfor skal det gå ud over mig?

Med 2,07 m har Anna Chicherova sprunget tredjehøjst af alle i verden kun overgået af verdensrekordholder Stefka Kostadinova, Bulgarien og Blanka Vlasic, Kroatien med henholdsvis 2,09 m og 2,08 m.

Det er overraskende for de fleste, at Anna Chicherova er afsløret, selv om der skulle være 14 russiske medaljetagere hovedparten fra atletik blandt de 31 navne, som Wada har fundet frem til.

Nu venter mange i spænding på de næste navne, som vil slippe ud.

Således siger den tidligere svenske verdensstjerne i højdespring, Kajsa Bergqvist til Aftonbladet:

- Jeg troede, at hun var ren. Det er trist for sporten. Det er som om, at korthuset er ved at falde sammen.

17 kommentarer
Vis kommentarer