Rystet over frygteligt kollaps: 'Hvor blev I af?'

Skotten Callum Hawkins kollapsede efter 40 kilometer ved maratondistancen i Commonwealth Games, og nu er mange ude med kritik af arrangørerne. De var for langsomme til at hjælpe den lidende skotte

Callum Hawkins kollapser kort før målstregen under maratonløb, Commonwealth Games

Callum Hawkins var på vej mod en kæmpe sejr i karrieren, da han lå i spidsen af maratonløbet i Commonwealth Games efter 40 kilometer. Skotten dejsede dog om meget dramatisk med to kilometer igen.

Nu er der kommet massiv kritik mod løbsledelsen, da det tog lang tid, før at Hawkins fik lægehjælp.

BBC Sports kommentator Steve Clam kaldte håndteringen af situationen fra løbsledelsen for skammelig, mens den tidligere langdistanceløber Paula Radcliffe mener, at ledelsen har mange spørgsmål at skulle svare på efter episoden.

Steve Cram undskyldte under live transmissionen af løbet til tilskuerne.

- Jeg er bekymret for hans helbred. Han ramte hovedet ind i barrieren. Jeg er ked af, at hvis du ser med derhjemme, det er meget foruroligende. Han er ved at såre sig selv, og der er ingen i nærheden, sagde Cram ifølge The Sun under løbet.

Det varede over to minutter, før Hawkins modtog hjælp.

- Vi kan ikke have læger på hvert gadehjørne
Administrerende direktør for Commonwealth Mark Peters afviser dog kritikken, da han mener, at det er svært at være til stede alle steder.

- Vi kan ikke have læger på hvert gadehjørne. De er professionelle, det samme er Gold Coast-maratonet, når vi har 30.000 tilskuere. Selvfølgelig er løbernes helbred første prioritet, siger Peters ifølge The Telegraph.

Mark Peters siger ligeledes, at de først hjalp Hawkins, da han selv bad om det. Der er nemlig meget strikse regler angående lægehjælp under et maratonløb.

- I konkurrence er der meget strenge regler angående at modtage lægehjælp, og derefter blive diskvalificeret. Efter Callum Hawkins kollaps gik det medicinske personale først i gang med behandlingen på Hawkins opfordring, siger Peters ifølge BBC.

Mike Shelley fra Australien vandt løbet i tiden 2 timer, 16 minutter og 46 sekunder.

Atletik - 15. apr. 2018 - kl. 16:44 Uhyggeligt kollaps fanget på tv: Her smider stjernen guldet lige før mål

Jozef Urban får nu opmærksomhed over hele verden efter sit stunt i Kosice Peace Marathon. Foto: Screenshot Atletik - 12. okt. 2017 - kl. 21:32 Tv-klip går verden rundt: Maratonløber i minut-lang penis-ups!

19 kommentarer
Vis kommentarer