Sikke en snydepels: Løb kun sidste km og blev nr. 2

En kenyansk løber hoppede ind en km fra mål og forsøgte at fuppe sig til andenpladsen i Nairobi Marathon

Nairobi Marathon blev ramt af en skandale, da en løber forsøgte at snyde sig til andenpladsen. (Foto: All Over Press)
Nairobi Marathon blev ramt af en skandale, da en løber forsøgte at snyde sig til andenpladsen. (Foto: All Over Press)

Der er mange måder at skabe sig en tilværelse på her i livet.

I Kenya kan man eksempelvis blive et navn med et topresultat i et maratonløb.

Den havde 28-årige Julius Njogu regnet ud, og han var med en fantastisk slutspurt på den sidste kilometer af søndagens internationale maraton i Nairobi stærkt på vej til et fremragende resultat.

Som en gazelle strøg han forbi konkurrenterne til en andenplads, men i mål så han ikke videre mærket ud. Slet ikke endda.

Se også: Ny afsløring: Kæmpe dopingproblemer i atletik

Og det var der en grund til.

For Njogu havde slet ikke løbet hele vejen fra start. I stedet var han en km fra mål hoppet ind bag fører-gruppen, og frisk som han var, begyndte han at overhale løberne en efter en.

Men den manglende sved på panden og den begrænsede stakåndethed i mål vækkede alligevel mistanken hos arrangørerne, der antastede ham efter målstregen.

Se også: Kenyansk maraton-stjerne taget for doping

Njogu bedyrede sin uskyld og fremviste endda vabler under foden - men lige lidt hjalp det. Politiet blev tilkaldt, og Njogu blev arresteret umiddelbart inden, at han skulle på sejrsskamlen og modtage de ca. 45.000 kr., en andenplads var værd.

- Jeg fulgte fører-gruppen fra start til mål, og jeg så ham ikke.

- Han får ikke andenpladsen, og jeg er så skuffet over, at nogen i disse moderne tider vil snyde. Han blev ikke nr. to, siger løbsdirektør Ibrahim Hussein, der selv tidligere har vundet maraton-løbene i Boston og New York.

Helt på sin plads var det dog, at Joshua Kipkorir vandt mændenes løb i tiden 2.13.25 timer, mens kvindernes løb blev vundet af Elizabeth Rumokoi i 2.29.32.

10 kommentarer
Vis kommentarer