Annonce:
Annonce:

Smart lavet: Sådan hoppede han fri af dopingfælde

OL-længdespringer springer ud i amerikansk fodbold

Marquise Goodwin er bogstaveligt talt hoppet ud af dopingfælden ved at skifte længdespring ud med amerikansk fodbold (Foto:Photo: Rodolfo Buhrer / La Picture / FotoArena)
Marquise Goodwin er bogstaveligt talt hoppet ud af dopingfælden ved at skifte længdespring ud med amerikansk fodbold (Foto:Photo: Rodolfo Buhrer / La Picture / FotoArena)
Annonce:
Følg Atletik

Den amerikanske OL-længdespringer Marquise Goodwin er en 'smart' fyr.

I hvert fald har han formået at hoppe ud af en et år lang dopingkarantæne og over i amerikansk fodbold, hvor han har skrevet en to-årig kontrakt med de 5-dobbelte Super Bowl-vindere, San Francisco 49'ers.

Derfor har den 26 årige længdespringer, som i OL i London 2012 blev 10'er, uden større 'omkostninger' kunne accepteret, at han er blevet udelukket af US Anti-Doping Agency, (i daglig tale Usada),  i et år for at have opgivet forkert adresse, altså forsømt sig mod det såkaldte whereabouts-informationssystem.

Da kontrollanterne var gået forkert i byen i tre tilfælde, faldt hammeren, og atleten vil automatisk blive idømt et års karantæne for brug af præstationsfremmende midler.

Annonce:

Nu har den dopingdømte Marquise Goodwin med fuld styrke genoptaget karrieren i amerikansk fodbold, som ikke er underlagt reglerne hos det amerikanske anti-doping agentur.

- Jeg havde allerede kvittet længdespring for flere år siden, fortalte Marquise Goodwin efter dommen.

Det er lidt af en hvid løgn.

Han sprang først fra efter at have kikset i kvalifikationen til OL i Rio de Janeiro 2016, men allerede på daværende tidspunkt var han gået i gang med en dobbeltkarriere.

Derfor stod han fortsat registreret hos Det Internationale Atletik Forbund, som havde bestilt en test hos Usada i starten af året.

Efter OL i London skrev længdespringeren, som har 8,45 meter som sin personlige rekord, en kontrakt med et andet amerikansk NFL-hold, Buffalo Bills, omkaldt efter den berømte amerikanske bøffeljæger med samme tilnavn.

Annonce:

Det yderst kontroversielle spring har efterfølgende fået San Francisco 49'ers til at udsende en erklæring, hvor man fortæller, at Marquise Goodwin forlængst havde fortalt, at det var slut med atletik for fremover at have fokus på fodboldkarrieren.

Samtidigt har San Francisco 49'ers sikret sig grønt lys til at bruge ham, fordi NFL fortsat ikke er underlagt Usedas regler, men har sine egne regler omkring præstationsfremmende midler.

Efter historisk draft: Så lang er danskers vej til NFL

Kæmpe eufori over ny NFL-dansker: 'En stor dag for Danmark!'

NFL-stjerne knaldet for doping

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: