Søgte atletik-bosser hjælp hos præsident Putin?

Rapport lader forstå, at topfolk i det internationale atletikforbund bad Ruslands præsident Putin forhindre en dopingskandale ved VM i Moskva i 2013

Lamine Diack, som er tidligere præsident for det internationale atletikforbund IAAF, er mistænkt for omfattende korruption i forbindelse med skjulte dopingsager. (Foto: AP).
Lamine Diack, som er tidligere præsident for det internationale atletikforbund IAAF, er mistænkt for omfattende korruption i forbindelse med skjulte dopingsager. (Foto: AP).

Hvad gør man som præsident for det internationale atletikforbund IAAF, når man får kendskab til ni positive, russiske dopingprøver, som med sikkerhed vil skandalisere de kommende verdensmesterskaber? Noget tyder på, at den nu tidligere præsident Lamine Diack simpelt hen kontaktede sin gode ven præsident Putin i Kreml og bad ham holde de ni dopede atleter ude af mesterskaberne i Moskva i 2013, mens der blev lagt låg på dopingsagerne.

Det fremgår ifølge nyhedsbureauet AP af den dopingrapport, som canadieren Richard Pound offentliggør i eftermiddag i München. I rapporten, som er anden del af en granskning af doping og korruption i russisk atletik, afdækkes en lyssky verden med fokus på at holde milliardforretningen kørende snarere end at afsløre svindel og bedrag i egne rækker.

Se også: Dopingjæger vil afsløre 'komplet forræderi' i atletik

AP har fået adgang til dele af rapporten og slår fast, at det fremgår, at atletikkens øverste ledelse - herunder den nuværende præsident, Sebastian Coe - ikke kan have været uvidende om omfanget af doping i sporten og den mangelfulde håndhævelse af antidopingreglerne.

Om præsident Putin faktisk har været involveret i bedraget, står endnu ikke klart, men ifølge AP fastslår rapporten, at Lamine Diack over for en advokat, som på IAAF's vegne håndterede de russiske dopingsager, lod forstå, at kun præsident Putin kunne forhindre de ni atleter i at stille op og dermed afværge en skandale.

Faktum er, at de ni dopede atleter ikke stillede op, og at de heller ikke blev fældet for doping. Det er også et faktum, fastslår rapporten ifølge AP, at den russiske betaling for tv-rettighederne til VM pludselig skød i vejret fra seks millioner dollar til 25 millioner dollar - cirka 150 millioner kroner.

Se også: Atletikforbund udelukker korrupte ledere på livstid

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere