Stjerne i grusomt sammenbrud: Dansk ekspert væmmes over drama

Skotske Callum Hawkins kollapsede med to kilometer igen ved maratonløbet i Commonwealth Games. Den tidligere danske langdistanceløber Henrik Them kritiserer den manglende hjælp til skotten og mener, at det kunne være gået helt galt

Callum Hawkins kollapser kort før målstregen under maratonløb, Commonwealth Games. Video: AP/SNTV

SE DRAMATISK VIDEO ØVERST: CALLUM HAWKINS KOLLAPSER KORT FØR MÅL.

Callum Hawkins var tæt på at vinde maratondisciplinen ved Commonwealth Games i Australien, men kort før mål gik det galt for den førende løber.

Skotten havde leveret et formidabelt løb og førte med et par minutters hul ned til nærmeste konkurrent, da han pludselig faldt om med to kilometer igen. Den australske varme lød på 27-28 grader, og hedeslaget ramte ubarmhjertig.

Ekspert og tidligere professionelle løber Henrik Them kunne godt se, at det så skidt ud for skotten kort før uheldet.

Efter hans kollaps gik der over to minutter, før samaritter og læger hjalp den omtumlede skotte. Og den lange ventetid undrede Them, som  kommenterede den mangelfulde hjælp med skarp kritik på sin instagram-profil.

Ekstra Bladet har efterfølgende kontaktet Them, der uddyber sin kritik og påpeger, at det kunne være endt helt galt for Hawkins.

- Efter omkring 40 kilometer kunne man fornemme, at det så rigtig skidt ud. Her begyndte han at løbe zigzag, hvor han til sidst løber ind i barrieren, og så kollapser han.

- Her går der relativt lang tid før, at der kommer hjælp. Her står tilskuere bare og kigger på. Det er en alvorlig situation. Hvis han havde været lidt uheldig, kunne han have slået sig vanvittigt meget.

- Jeg har det dårligt som tidligere atlet og talsmand for atleter, at atleten ikke bliver beskyttet her. Det var en farlig situation, så det, synes jeg, var stærkt kritisabelt, siger Henrik Them til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Callum Hawkins gik helt kold under maratonløbet ved Commonwealth Games. Foto: AP
Callum Hawkins gik helt kold under maratonløbet ved Commonwealth Games. Foto: AP
 

- Var 'pissed' på de andre løbere
Lige efter situationen var han uforstående over for, hvorfor de efterfølgende løbere ikke stoppede op for at sikre, om skotten havde det okay. Han mener dog, at tilskuerne og de forskellige officials skulle have gjort noget.

- Jeg bliver lidt 'pissed' på de næste løbere, som kom forbi, fordi jeg synes, at de havde et eller andet ansvar for at stoppe og se, om han var okay.

- Løberne er dog lige så medtaget, og man kan derfor ikke forvente, at de kan danne overblik over, hvad der foregår. Jeg synes dog, at tilskuerne burde have trådt til, da de kunne se, at han havde det skidt.

- Jeg ved, at man som løber ikke må modtage assistance fra tilskuerne, men når han har det så dårligt, skal man reagere på det, siger Them.

Callum Hawkins er blevet udskrevet af hospitalet igen.

Mike Shelley fra Australien vandt løbet i tiden 2 timer, 16 minutter og 46 sekunder.

Atletik - 15. apr. 2018 - kl. 16:44 Uhyggeligt kollaps fanget på tv: Her smider stjernen guldet lige før mål

Callum Hawkins (til venstre) kollapsede under maratonløbet ved Commonwealth Games. Foto: AP Atletik - 16. apr. 2018 - kl. 10:00 Rystet over frygteligt kollaps: 'Hvor blev I af?'

Jozef Urban får nu opmærksomhed over hele verden efter sit stunt i Kosice Peace Marathon. Foto: Screenshot Atletik - 12. okt. 2017 - kl. 21:32 Tv-klip går verden rundt: Maratonløber i minut-lang penis-ups!

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen