Super Sara har en plan

Hækkeløberen jagter ikke kun VM-revanche -- hun vil også sætte dansk rekord

Sara Slott Petersen vil i aften i Zürich forsøge at sætte dansk rekord for femte gang i år (Foto: Rumle Skafte)
Sara Slott Petersen vil i aften i Zürich forsøge at sætte dansk rekord for femte gang i år (Foto: Rumle Skafte)

Dansk atletiks nye verdensstjerne, Sara Slott Petersen vil ikke kun bevise, at det bogstaveligt talt var en fejl, at hun trippede og kiksede den 9. hæk og ikke fik en VM-medalje med hjem fra Beijing.

Når hun i aften som den første dansker i 11 år er til start ved årets største atletikstævne, Weltklasse i Zürich, vil hun slutte en kort, men fornem international entre af med en ny dansk rekord.

Hun vil løbe endnu stærkere end 53.99 sek,  som ellers  fortsat er verdens tredje bedste tid i år.

Rekorden blev sat i Paris 4. juli, da hun for fjerde gang i år satte dansk rekord.

Bortset fra VM-sølvvinder, Shamier Little, USA, er der tale om en gentagelse af VM-finalen.

400 m hæk har også finalen i årets Diamond League-serie, og den dobbelte verdensmester, Zuzana Hejnova, Tjekkiet, er allerede sikker på at løbe med samlede 1. præmie på godt 270.000 kr plus et diamanttrofæ.

Der er omkring 70.000 kr til aftenens vinder af VM-revanchen 400 m hæk, så der er noget at løbe efter ved det store stævne, hvor danske atleter ikke har overrendt.

800 m stjernen Wilson Kipketer er den seneste, som har været til start tilbage i 2004, da han stillede op som OL-bronzevinder fra Athen.

Syv år tidligere havde Danmarks største navn til dato sat verdensrekord samme sted med 1.41.24 min på en for dansk atletik uforglemmelig aften, hvor en anden dansk-kenyansk løber, Robert K. Andersen ved samme stævne fik sit store gennembrud på 1500 m med 3.31.17 min

I aften er det Sara Slott Petersen, som skal vise flaget.

Derefter mangler hun kun et stævne, inden sæsonen slutter.

Der er DM-finale for hold på Østerbro, og her har hun kig på Rikke Rønholts ni år gamle danske rekord  på 400 m uden hæk. Tiden, som hun jagter i holdfinalen, er 52.84 sek.

TV3 Sport1 Kl. 20.00