Surt show: Verdensrekord-attentat kiksede med marginaler

Etiopiens verdensmester kom til at mangle godt halvanden sekund på 5000 meter

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det var lige ved og næsten, da Etiopiens verdensmester Almaz Ayana torsdag aften på Det Olympiske Stadion i Rom forsøgte et attentat på verdensrekorden på 5000 meter.

Den 24 årige etiopiske 5000 meter-løber kom i sidste ende til at mangle godt halvanden sekund for at slå landsmanden Tirunesh Dibabas otte år gamle verdensrekord sat på Bislet i Oslo.

Rækken af harer slap op efter godt tre km, så verdensmesteren måtte løbe de sidste to km alene, så tiden 14.12,59 minutter var ganske imponerende, men kom til at mangle en anelse for at slå verdensrekorden på 14.11,15 minutter.

Det var anden gang inden for kort tid, at Almaz Ayana jagtede verdensrekorden, og efter det mislykkede forsøg i Rom venter hun formentligt til OL i Rio de Janeiro til at gøre et nyt forsøg, fordi hun har ikke benene til at løbe efter verdensrekord i hvert eneste start.

Santo Condorelli til venstre er blandt medaljefavoritterne på svømningens kongedistance 100 meter fri til OL til sommer, og så har han et meget særpræget ritual før hvert løb (Foto: AP) OL 2016 OL-stjerne: Derfor giver jeg fuckfinger før hver start

Cristiano Ronaldo er verdens mest kendte sportsmand, har ESPN regnet sig frem til. (Foto: AP) Anden sport Verdens 100 mest kendte sportsfolk: Hvor er Caroline og Kevin?

Usain Bolt vandt ganske vist på 200 m i New York, men han mangler stadig en del i at nå topformen. (Foto: AP/David J. Phillip) Atletik Sejr til Bolt - men langt fra topformen

4 kommentarer
Vis kommentarer