Tidligere verdensrekordholder doping-suspenderet

Den kenyanske maratonløber Wilson Kipsang er blevet suspenderet for brud på dopingloven

Den tidligere verdensrekordindehaver i maratonløb Wilson Kipsang er blevet midlertidigt suspenderet for at bryde antidopingreglerne.

Det skriver Atletikkens Integritetsenhed (AIU) i et opslag på Twitter.

Han udelukkes, fordi han ifølge enheden har fiflet med dopingprøver og ikke korrekt oplyst, hvor han har opholdt sig.

Atleter skal hver dag angive, hvor de befinder sig i en periode på en time. Hvis du tre gange på 12 måneder ikke er til stede på det angivne tidspunkt, klapper fælden.

AIU har ikke uddybet årsagen til udelukkelsen yderligere.

Den nu 37-årige kenyaner satte verdensrekord, da han i 2013 vandt Berlin Marathon i tiden 2 timer, 3 minutter og 23 sekunder. Rekorden er siden blevet slået to gange i samme løb og tilhører nu landsmanden Eliud Kipchoge.

En bronzemedalje ved OL i 2012 er blandt de største resultater på Kipsangs cv, der også tæller sejre i store maratonløb i Tokyo, New York og London.

Kipsang er langtfra den første kenyaner, der har været sat i forbindelse med doping de senere år.

Sidste år blev den daværende verdensrekordindehaver i halvmaraton, Abraham Kiptum, idømt fire års karantæne for at overtræde reglerne om det biologiske pas.

Også Jemima Sumgong, der vandt OL-guld i maraton i 2016, er blevet udelukket for brug af doping.

I alt er omkring 60 kenyanske atleter blevet dømt for at have brudt antidopingreglerne de seneste fem år.

I september viste skjulte optagelser på den tyske tv-kanal ZDF angiveligt, at to atleter fra den succesfulde afrikanske løbenation sprøjtede blod med epo i årerne.

I samme udsendelse medvirkede en anonym læge. Han fortalte, at han har behandlet otte løbere med doping, og hævdede, at epo bruges i træning, men ikke lige op til konkurrencer.

Kenya er en af de nationer, der er under særligt opsyn af det internationale atletikforbund, World Athletics.

Siripuch Gulnoi fortæller uhyggelige ting om doping til helt unge piger. Foto: Mike Groll/Ritzau Scanpix Anden sport Uhyggelige afsløringer: 13-årige piger opfordret til doping

Mark Schmidt bliver her ført væk fra retten i München. Foto: DPA Anden sport Voldsomme anklager: Her føres han væk

Doug Ryder (tv.) har ingen problemer med Bjarne Riis' doping-fortid. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Cykling Vendte på en tallerken om Riis - Vi kan leve med det

15 kommentarer
Vis kommentarer