Tog taxi til 12.500 kroner - og vandt VM-bronze

Den britiske mellemdistanceløber Laura Muir kunne på grund af snevejret ikke flyve til VM i Birmingham, så hun brugte 12.500 kroner på en taxi, kom frem og vandt bronze

Laura Muir måtte betale 12.500 kroner for at blive fragtet seks timer gennem et snehærget Storbritannien, så hun kunne konkurrere ved indendørs-VM. Foto: imago/Action Plus/ All Over Press
Laura Muir måtte betale 12.500 kroner for at blive fragtet seks timer gennem et snehærget Storbritannien, så hun kunne konkurrere ved indendørs-VM. Foto: imago/Action Plus/ All Over Press

Med dedikation kommer man langt. Se bare på den skotske mellemdistanceløber Lara Muir.

Hendes højdepunkt i indendørssæsonen var timet til at blive VM i Birmingham, men da alle fly fra Glasgow blev aflyst på grund af det omfattende britiske snevejr, så tog hun sagen i egen hånd.

Den 24-årige dyrlæge-studerende bestilte resolut en taxi til at køre de små 500 km sydpå - og det gav bonus.

For på trods af en maraton-tur på mere end seks timer og ankomst sent om aftenen gik hun alligevel ud dagen efter og løb sig til VM-bronze på 3000 meter-distancen.

Her blev hun slået af favoritten Genzebe Dibaba, mens hollandske Sifan Hassan tog sølvet for næsen af Muir. Men skotten var dog stadig tilfreds med sin præstation - på trods af at det kostede hende en taxi-regning på 1500 pund (12.500 kroner).

- På et tidspunkt troede jeg slet ikke, at jeg ville komme frem. Da vi tog hjemmefra, var der meget sne, og taxien var to timer forsinket, så jeg vidste ikke engang, om den ville komme.

- Da vi kørte gennem Carlisle var det helt vildt. Vi kunne ikke engang se motorhjelmen, og vinduesviskerne frøs til, siger hun.

Men frem kom hun, og selv om hun altså ikke fik den mest optimale opladning, så fik hun altså hevet sin første VM-medalje hjem.

Muir har lørdag aften chance for revanche mod sine to overmænd fra 3000 meter-finalen. De er nemlig alle tre klar til finalen på 1500 meter-distancen.

12 år efter: Joachim B. Olsen skriver dansk VM-historie

Dansk sprinter går glip af semifinale ved indendørs-VM