Træneren dopingbeskyldt - OL-guldvinder forlader stævne

Mo Farah har forladt stævne i Birmingham - han føler sig presset mentalt efter anklager mod træneren

Mo Farah blev den helt store britiske stjerne ved OL i London i 2012. (Foto: AP)
Mo Farah blev den helt store britiske stjerne ved OL i London i 2012. (Foto: AP)

Den dobbelte OL-guldvinder Mo Farah har trukket sig fra søndagens Diamond League-stævne i atletik i Birmingham.

Det sker dagen efter, at Farah udtrykte vrede over de dopingbeskyldninger, der har ramt den amerikanske atletiktræner Alberto Salazar, som blandt andre træner netop Mo Farah, og i en pressemeddelelse søndag forklarer Farah sin beslutning.

- Denne uge har været meget stressende og har taget hårdt på mig. Jeg har ikke været i stand til at forberede mig ordentligt på søndagens løb, og jeg føler mig følelsesmæssigt og mentalt drænet, siger Mo Farah i en meddelelse søndag.

Alberto Salazar var løbetræner for Lance Armstrong og hjalp ham over målstregen ved New York Maraton i 2006. Nu beskyldes han for at opfordre atletik-folk til doping (Foto: AP) Atletik Hjalp Armstrong - Nu beskyldes han for doping i atletik

- Jeg ønsker at gøre det godt ved World Athletics Championships i Beijing og har besluttet, at det er bedre for mig at rejse tilbage til USA, få svar på mine spørgsmål og få trænet, siger Farah.

Ifølge en BBC-dokumentar forleden skulle Mo Farahs træner, Alberto Salazar, have opfordret sine atleter til at snyde med forbudte medikamenter, og Salazar skal blandt andre have dopet langdistanceløberen Galen Rupp tilbage i 2002.

Både Salazar og Rupp har afvist tv-dokumentarens påstande.

Den 32-årige Mo Farah har arbejdet sammen med Salazar siden 2011. I BBC's dokumentar blev han ikke beskyldt for noget ulovligt.

Mo Farah vandt i 2012 OL-guld i London på både 5000 og 10.000 meter-distancerne. Galen Rupp tog ved samme lejlighed sølv på 10.000 meteren.

Mo Farah vandt på kilometer-distancen ved VM i Moskva. (Foto: AP) Atletik Mo Farah slap fri og triumferede på 10.000-meteren

0 kommentarer
Vis kommentarer