Annonce:
Annonce:

Tredobbelt guldvinder stopper karrieren

Parasportsatleten i kuglestød og diskoskast Jackie Christiansen indstiller sin karriere og dropper OL i Rio

Jackie Christiansen stopper (Foto: AP)
Jackie Christiansen stopper (Foto: AP)
Annonce:
Følg Atletik

En af Danmarks største parasportsatleter stopper karrieren.

Kuglestøder og diskoskaster Jackie Christiansen opgiver samtidig at kvalificere sig til de paralympiske lege i Rio i september, der ville have været hans femte.

Han er tredobbelt paralympisk guldvinder i kuglestød og har vundet fire verdensmesterskaber og adskillige internationale medaljer i en imponerende karriere.

Han stopper blandt andet karrieren, fordi kuglestød ikke længere er på OL-programmet i hans klasse, og skader har vanskeliggjort vejen tilbage til toppen i diskoskast.

- Efter godt 15 år på det danske landshold i para-atletik har jeg efter mange overvejelser valgt at stoppe min elitekarriere som kuglestøder og diskoskaster.

Bronzevinder: Skulle bare have det sjovt

Annonce:

- Det har ikke været en nem beslutning, men efter at Den Internationale Paralympiske Komité (IPC), har valgt at tage kuglestød af programmet i min klasse, ser jeg ikke mig selv som en mulig medaljetager ved PL i Rio.

- Det stod klart for mig efter VM i Doha i oktober sidste år, at det ikke ville være muligt for mig at opnå at et niveau og en placering i diskoskast ved PL i Rio, som jeg selv kan være tilfreds med.

- Derfor stopper jeg min karriere nu og kan se tilbage på 15 fantastiske år, siger Jackie Christiansen til Dansk Handicap Idræts-Forbunds hjemmeside.

Jackie Christiansen gør klar til kuglestød (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Jackie Christiansen gør klar til kuglestød (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
 

Han deltog ved de paralympiske lege i 2000 i Sydney. Dengang opnåede han en sjetteplads.

Jackie Christiansen blev i maj 2015 opereret for sportsbrok, og det kunne ses på resultaterne ved VM i Doha i oktober, hvor han tabte sin første internationale kuglestødskonkurrence i 14 år og fik sølv.

- Jackie har skabt en perlerække af internationale resultater på allerhøjeste internationale niveau, og han har vist Danmark og dansk handicapidræt frem på flotteste vis overalt i verden.

Annonce:

- Hans lange karriere understreger hans alsidighed og dedikation, og han har på mange måder været en lysende rollemodel for alle atleter, både dem med et handicap og dem uden.

- Jeg er naturligvis ærgerlig over, at vi i Danmark mister den måske største profil i para-atletikken.

- Men jeg forstår og respekterer også hans valg, som jo også understreger den vindertype, Jackie i den grad er, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Kuglestøder: Det tredje guld er det bedste

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: