Tusindvis af rasende løbere snydt: Verdens længste halvmaraton

Deltagerne i Standard Chartered Bangkok Marathon fik sig en kedelig overraskelse søndag

Da vi ikke har kunne fremskaffe billeder fra løbet i Bangkok, må du tage til takke med dette luftfoto fra New York Marathon tidligere på året... (Foto: AP)
Da vi ikke har kunne fremskaffe billeder fra løbet i Bangkok, må du tage til takke med dette luftfoto fra New York Marathon tidligere på året... (Foto: AP)

At gennemgøre en halvmaraton er for de fleste en fin bedrift at have på cv'et.

Men når man regner med at løbe 21,1 kilometer, så kan det for mange være en rigtig nedern øretæve i bentøjet at skulle lægge mere end seks kilometer på undervejs...

Sådan er der utvivlsomt mange af de mere end 33.000 løbere, der søndag deltog i 'Standard Chartered Bangkok Marathon 2015' gennem den thailandske hovedstad.

Nogle mere eller mindre forvirrede arrangører kom til at vise løberne en helt forkert vej, der førte til en forlængelse af løbets to omgange med mere end tre kilometer per styk. I alt en forlængelse på godt seks kilometer...

Det var der af gode grunde ret mange af de deltagende, der fandt ud af ret hurtigt. Og det har afstedkommet både positive og muntre kommentarer såvel som ret knotne opdateringer på de sociale medier i timerne efter.

Joke af en begivenhed
- Er netop kommet hjem efter at have gennemført Bangkok halvmaraton. Ifølge min gps var det 27,8 km langt!!! Jeg væmmes over at et maratonløb, der markedsfører sig selv som et af Sydøstasiens bedste ikke kan regne længden på ruten ud, skriver en deltager på Facebook.

- Det er overflødigt at tilføje, at jeg lader fødderne tale og aldrig igen sætter dem i den joke af en begivenhed, skriver briten David Paul Nicholson på løbets Facebook-side.

Mere muntert har andre taget brøleren.

- Hey, de øgede distancen i år, så vi har fået flere kilometer for vores penge, tweetede en anden deltager, mens en tredje skrev:

Særlig t-shirt bliver sendt
Adskillige twitter-brugere spørger lidt hånende, om arrangørerne bare ikke kan finde rundt i mil og kilometer.

Selvsamme arrangører har for længst været ude og beklage episoden.

- Vi beklaget meget fejlen. Det kommer ikke til at ske igen i fremtiden, siger vicepræsident Songrakm Kraison ifølge nyhedsbureauet AP.

Løbet tilbød i øvrigt også både fem- og ti kilometer-ruter samt et helt marathon. Ifølge Asian Correspondent var den også gal med ti-kilometeren, der ifølge flere deltageres gps'er angiveligt kun var 9,7 kilometer lang.

Det er nu kommet så vidt, at Thailands National Jogging Association på løbets facebook-væg har postet et indlæg, hvor man lægger sig ned og beklager - og tilbyder alle deltagende at få sendt en særlig t-shirt med 27,6 km på.

- På vegne af den organiserende komité bag Standard Chartered Bangkok Marathon beklager vi dybt fejlen med distancen på løbet, der viger meget fra standarden på 21,1 km. Vi erkender fejlen og tager det til efterretning, skriver de.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?