Ung kenyaner tryner landsmænd i København med rekord

22-årige James Mwangi Wangari løb i kanontid og satte rekord i kenyansk domineret halvmaraton i København.

Med personlig rekord, årets næsthurtigste tid i verden og løbsrekord triumferede den 22-årige kenyaner James Mwangi Wangari søndag i Copenhagen Half Marathon.

Undervejs lå Mwangi Wangari faktisk under verdensrekordsplittiden, men han kunne ikke helt holde sin fart på anden halvdel af løbet og sluttede i tiden 59 minutter og 7 sekunder - 44 sekunder fra verdensrekorden.

Hele syv løbere kom under den magiske grænse på en time, hvilket gør løbet til det hurtigste halvmaraton nogensinde i Norden.

Løbet var fuldstændig domineret af de stærke kenyanere. I top-ti var ni af løberne fra den løbegale afrikanske nation. Kun Ugandas Thomas Ayeko på ottendepladsen klemte sig ind i det kenyanske show.

Rutinerede Stephen Kosgei Kibet blev nummer to, 21 sekunder efter vinderen.

Hos kvinderne gik sejren til Etiopiens Hiwot Gebrekidan Gebremaryam, som vandt i tiden 1 time og otte minutter. Det var også løbsrekord for Copenhagen Half Marathon.

Copenhagen Half Marathon dannede samtidig rammen om det danske mesterskab på de små 21,1 kilometer, som et halvmaraton er.

Hos herrerne gav det et spændende løb, som blev afgjort på opløbet. Thijs Nijhuis i tiden 1 time, 5 minutter og 57 sekunder slog Jesper Faurschou med blot tre sekunder, mens Jesper Trebbien Andersen på tredjepladsen var yderligere otte sekunder efter.

Hos kvinderne gik DM-titlen i overlegen stil til Louise Langelund Batting. Med tiden 1 time, 15 minutter og 18 sekunder var hun næsten tre minutter hurtigere end Maren Bak på andenpladsen.

Mere end 22.000 løbere fra 104 nationer stillede til start i årets løb.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.