Usain Bolt gør det igen: VM-guld nummer 11

Usain Bolt tog sin tredje guldmedalje ved VM, da Jamaica med Bolt på sidste tur vandt 4 x 100 meter stafet

Usain Bolt har netop vundet sit 11. VM-guld (Foto: AP)
Usain Bolt har netop vundet sit 11. VM-guld (Foto: AP)

Sidste kapitel i dysten mellem Usain Bolt og Justin Gatlin blev skrevet lørdag eftermiddag dansk tid, og igen endte det med jamaicansk triumf.

I mændenes 4 x 100 meter stafet løb Gatlin anden tur for USA, mens Bolt skulle løbe stafetten i mål for Jamaica på sidste tur, og sidstnævnte kunne triumfere i tiden 37,36 sekunder.

USA og Gatlin fik egentlig sølv, men holdet blev diskvalificeret efterfølgende for et forkert skifte. Dermed gik sølvet til Kina, mens Canada hoppede op på bronzepladsen.

Det lignede længe, at Bolt skulle presses maksimalt på opløbet, da USA lå forrest, inden Mike Rodgers skulle modtage stafetten.

Men skiftet gik galt for amerikanerne, Bolt hamrede omgående forbi, og så kunne ingen røre kongen af sprintdistancerne.

Se også: Bolt: Vidste jeg ikke var i form til verdensrekord

Dermed sikrede han sit guld-hattrick ved VM efter sejrene i 100 meter og 200 meter. Det er tredje gang i karrieren, Bolt tager tre guldmedaljer ved VM.

I alt er det blevet til 11 VM-guldmedaljer for den jamaicanske stjerne. Den eneste, som er glippet var 100 meter-guldet i Daegu i 2011, hvor Bolt blev diskvalificeret i finalen for en tyvstart.

Derudover har han også præsteret to guld-hattrick ved OL i henholdsvis 2008 og 2012.

Usain Bolt udnyttede, at amerikanerne dummede sig i sidste skifte (Foto: AP)
Usain Bolt udnyttede, at amerikanerne dummede sig i sidste skifte (Foto: AP)

Atletik - 27. aug. 2015 - kl. 20:29 Verdens hurtigste tromlet ned af kameramand

Det blev også til jamaicansk sejr i kvindernes 4 x 100 meter stafet, hvor de fire kvinder slog mesterskabsrekorden i tiden 41,07 sekunder.

Verdensmesteren fra 100 meteren, Shelly-Ann Fraser-Pryce, modtog stafetten som den første, og fra fronten var det intet problem for hende at løbe guldet hjem.

USA tog sølv, mens Trinidad og Tobago vandt bronze.

Holland lå ved sidste skifte til en medalje, efter at guldvinderen fra 200 meteren, Dafne Schippers, på anden tur havde løbet holdet helt frem, men det sidste skifte gik galt, og så endte de orange kvinder som nummer syv.

4 kommentarer
Vis kommentarer