Usain Bolt i kæmpe sorg: Vennens død kan smadre drømmen

Usain Bolts store drøm om en sidste VM-guldmedalje kan være brast. Lige nu sørger han over en nær ven og OL-medaljevinders død

Usain Bolt mistede i april vennen og atletikudøveren Germaine Mason. Det har sat sine spor i Bolt. Foto: Splash News/All Over Press.
Usain Bolt mistede i april vennen og atletikudøveren Germaine Mason. Det har sat sine spor i Bolt. Foto: Splash News/All Over Press.

Det er ikke let at være verdens hurtigste mand. Lige nu sørger Usain Bolt i den grad, og den sorg kan sætte en brat stopper for hans drøm om at slutte karrieren med endnu en VM-guldmedalje.

Til august venter VM i London, og her kan jamaicaneren vinde sin 12. VM-titel. Men Bolts form er ukendt, da han endnu ikke har løbet i år. De seneste uger er han nemlig blevet slået alvorligt tilbage.

Det skyldes, at den ottedobbelte OL-guldvinder mistede sin gode ven, OL-sølvvinderen i højdespring, Germaine Mason i april.

Mason døde i en motorcykelulykke i Kingston i Jamaica. Inden da havde den jamaicansk-fødte brite været til fest med Bolt og nogle andre udøvere. Derfor var Bolt en af de første, som ankom til ulykkesstedet.

'Utroligt hårdt for mig'
Til Masons begravelse på Jamaica var en tårevædet Bolt med til at bære kisten.

Over for engelske The Telegraph fortæller en ærlig og rørt Bolt, at Masons død påvirkede ham i en sådan grad, at han ikke var i stand til at træne i flere uger efter. Det betyder, at Bolt er bekymret for formen, inden VM begynder i sensommeren.

Tårerne til Germaine Masons begravelse pressede sig på. Usain Bolt var med til at bære kisten. Foto: Splash/All Over Press.
Tårerne til Germaine Masons begravelse pressede sig på. Usain Bolt var med til at bære kisten. Foto: Splash/All Over Press.

- Det har været virkelig hårdt for mig. Det (Masons død, red.) overraskede os virkelig og det satte mig ligesom tilbage rent træningsmæssigt, fordi jeg mentalt ikke var i stand til at træne i to en halv uge.

- Jeg var nødt til at tage væk og prøve at samle mig selv. Så lige nu arbejder jeg hårdt og forsøger at komme tilbage til, hvor jeg var, siger Bolt til The Telegraph og uddyber:

'Jeg kan gøre det'
- Jeg er sikker på, at min træner og jeg kan gøre det, for vi har gjort det i årevis, og dette år er ikke anderledes. Det har været hårdt, men jeg har fokus på, hvad jeg skal gøre, siger Bolt.

Det jamaicanske sprintfænomen Bolt er indehaver af verdensrekorden på både 100 og 200 meter.

Bolt skal lørdag løbe konkurrence i Jamaica.

Her har arrangørerne sørget for, at han undgår en direkte duel mod landsmanden og træningsmakkeren Yohan Blake samt sydafrikaneren Akani Simbine.

Årets bedste tid: Sara Slott stråler ved Golden League

Sølv-Sara kunne ikke løbe fra jetlag

Frustreret atletikstjerne: Hvad er der galt med min numse?

Ni dødsfald der chokerede sportsverdenen

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.