Utroligt uheld: Dansk stortalent misser Madrid-stævne

OL-løber Andreas Bube tankede selvtillid i Madrid, mens junior-europamesteren bare havde en dårlig dag

Vintervejret betød, at junioreuropamester Benjamin Lobo Vedel kom sent til start i Madrid, i hvad der skulle have været hans debut på den store scene (Foto: Cathrine Ertmann)
Vintervejret betød, at junioreuropamester Benjamin Lobo Vedel kom sent til start i Madrid, i hvad der skulle have været hans debut på den store scene (Foto: Cathrine Ertmann)

Danmarks første junior-europamester i umindelige tider, Benjamin Lobo Vedel, må bande Kong Vinter langt væk.

Stortalentet fra Aalborg skulle fredag aften have debuteret på den store scene ved et internationalt stævne i Madrid, men det blev der spændt ben for af det pludselige vintervejr.

Da den 19-årige nordjyde langt om længe nåede frem til den spanske hovedstad, var bussen bogstaveligt talt kørt, og han måtte nøjes med at være tilskuer og se OL-finalisten, Bralon Taplin, Grenada, vinde aftenens 400 meter i verdens næstbedste tid i år, 45.19 sekunder.

Det begyndte allerede at gå galt for Benjamin Lobo Vedel i København, hvor han missede det direkte fly til Madrid, da han på grund torsdagens snevejr landede for sent med flyet fra Aalborg.

Efter at have sovet tre timer kunne han komme af sted fredag morgen via Berlin, men igen var der en forsinkelse, så han missede endnu et fly til den spanske hovedstad.

Da han langt om længe nåede frem til atleternes hotel i Madrid, var deltagerne taget af sted med bussen til hallen, så han opgav at komme til start og kunne i stedet se landsmanden Andreas Bube vise fin form inden næste weekends indendørs-EM i Beograd.

Selvtilliden bør være i top
OL-løberen sluttede på tredjepladsen i 800 meter i 1.47.30 minutter - slået af sin træningsmakker Adam Kszczot fra Polen (1.46.38 min) og Mostafa Smaili, Marokko, (1.47.13 min).

Danskeren fulgte med sin polske ven rundt de første 600 meter, hvorefter han måtte slippe EM-favoritten.

Når Andreas Bube fredag skal løbe indledende heat i Beograd, vil den tidligere EM-sølvvinder møde frem med den niende bedste europæiske tid.

Han slog i aftes i EM-forprøven blandt andre den dobbelte VM-sølvvinder, Andrew Osagie, Storbritannien, så selvtilliden må være i top.

Og den uheldige junior-europamester Benjamin Lobo Vedel - første dansker i 38 år - må vente lidt endnu med at debutere blandt 'de store'.

Han er også til start ved EM i Beograd, og så må man da håbe, at han ikke vil misse både den ene og det andet fly og være klar fredag lige som fire af de andre på det danske EM-hold.

Mens sprintertalentet Kristoffer Hari, Hvidovre først skal løbe indledende heat på 60 meter lørdag, skal de øvrige i gang fra morgenstunden fredag med OL-sølvvinder Sara Slott Petersen, Aarhus 1900, som den første på banen kl. 9.45 i 400 meter uden hæk.

Se også: Dynamit-Hari! Ung sprintkomet tangerer 18 år gammel rekord

Se også: Dansk triumf: To gange EM-guld i atletik

Se også: Danmarks bedste løber på polsk

1 af 2 Andreas Bube vil møde frem til EM indendørs i Beograd med 9. bedste europæiske tid (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Vintervejret betød, at junioreuropamester Benjamin Lobo Vedel kom sent til start i Madrid, i hvad der skulle have været hans debut på den store scene (Foto: Cathrine Ertmann)
2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere