Verdens hurtigste sætter dato for karriere-stop

- Jeg vil huskes som en af de største sportsudøvere nogensinde, siger Usain Bolt i et stort interview, hvori sprinteren afslører, at han forlænger karrieren med et år

Usain Bolt vandt allerede guld i Rio de Janeiro sidste år ... i 'Mano a Mano' 100 meter Challenge. (Foto: Silvia Izquierdo/AP)
Usain Bolt vandt allerede guld i Rio de Janeiro sidste år ... i 'Mano a Mano' 100 meter Challenge. (Foto: Silvia Izquierdo/AP)

De Olympiske Lege i Rio de Janeiro til næste syntes at være den perfekte begivenhed for Usain Bolt at slutte sin imponerende karriere. Her kan verdens hurtigste mand blive den første nogensinde til at vinde OL-guld på 100 meter tre gange i træk - hattricket på 200 meter og 4x100 meter ligger også inden for rækkevide.

Med guld i bagagen hjem fra Rio kan jamaicaneren skrive sig ind i sportshistorien i samme vægtklasse som egne idoler som Muhammad Ali og Michael Jordan.

Ustoppelige Usain: Jeg vil ned under 19 sekunder

Og så fylder han 30 år på legenes sidste dag. Alligevel lader karriere-stoppet vente på sig til efter atletik-VM i 2017 i London.

- Det var den oprindelige plan (at stoppe efter Rio). Men min sponsor bad mig fortsætte endnu et år - til 2017 og London. Men jeg deltager kun i en disciplin, 100 meteren. Jeg har allerede diskuteret det med min træner. Så kan jeg koncentrere mig om at slutte karrieren som vinder, siger Usain Bolt i et længere interview med Daily Mail.

I fjor vandt Usain Bolt blandt andet guld med Jamaica i 4x100 meter. (Foto: Scott Heppell/AP)
I fjor vandt Usain Bolt blandt andet guld med Jamaica i 4x100 meter. (Foto: Scott Heppell/AP)
 

'Når jeg vinder' afbryder jamaicaneren, da snakken falder på, hvilket eftermæle han efterlader sig, hvis det blive til OL-guld-hattrick i Brasilien.

- Det ville være fantastisk og er, hvad jeg arbejder for. Gennem årene har jeg sagt, at jeg gerne ville blive en legende. Jeg vil huskes som en af de største sportsudøvere nogensinde, siger han.

Usain Bolt: Jeg vil seriøst gå efter en fodboldkarriere

Tidligere puslede Usain Bolt med en idé om at blive professionel fodboldspiller, når atletik-karrieren er ovre. Hvilket ikke bliver til noget ...

- Jeg tænkte over det med fodbolden. Men jeg lavede et foto-shoot med Aguero klædt ud i fodboldtøj. Det sneede ikke engang, men det var så koldt. Jeg var sådan 'det her kan du ikke gøre, det er latterligt.'

- Jeg havde altid drømt om at spille for Alex Ferguson, men han er pensioneret nu. Jeg ville have spillet wing, helt sikkert wing. En venstrebenet wing.

Usain Bolt, som man bedst kender ham. (Foto: Frank Augstein/AP)
Usain Bolt, som man bedst kender ham. (Foto: Frank Augstein/AP)
 

Til gengæld lufter verdens hurtigste mand gerne sine frustrationer over sit yndlingshold Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal.

- Han prøver at ødelægge de andre hold med sit pasningsspil, men United er ikke det hold. Hvis vi stadig havde Giggs og Scholes, så kunne det have været godt. Mata er god, men for lille. Rooney er god, men han spiller lidt langsomt, og som midtbanespiller skal du virkelig kunne flytte dig hurtigt. Som Hazard eller nogle af Arsenals spillere, siger Usain Bolt.

Tænk hvis alle atleter klædte sig sådan

I 2014 var det dog Justin Gaitlin som løb årets hurtigste tid:

Rekordernes mand

Usain Bolt var den første teenager, som løb 200 meter under 20 sekunder. Han var blot 17, da han i 2004 satte juniorrekord med 19,93 til Carifta Games i Hamilton, Bermuda.

Til De Olympiske Lege i Beijing i 2008 blev han den første mand i den olympiske historie, der vandt på 100 meter og 200 meter i verdensrekordtider. Han gjorde det samme på på 4x100 meteren.

I 2009 forbedrede han til VM i Berlin sin rekord på 100 meter fra 9,69 sekunder til 9,58 - den står stadig.

Til De Olympiske Lege i London i 2012 sikrede Bolt sin legende-status ved at genvinde alle sine tre sprint-titler.

Den 28-årige jamaicaner er den mest vindende udøver i atletik-VM's historie med 11 guldmedaljer. Desuden har han seks OL-medaljer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri