Vild forbedring af rekord: Dansker pludselig tæt på OL

Den danske længdespringer Andreas Trajkovski har meldt sig ind i kampen om en OL-billet med et rekordspring

Andreas Trajkovskis spring bringer ham op blandt verdens 30 bedste længdespringere. (Foto: AP)
Andreas Trajkovskis spring bringer ham op blandt verdens 30 bedste længdespringere. (Foto: AP)

Andreas Trajkovski leverede natten til lørdag dansk tid sit livs bedste længdespring og er nu nummer 28 i verden.

Dermed er han pludselig Danmarks umiddelbart største OL-håb i længdespring, når udendørssæsonen indledes i slutningen af marts.

I første forsøg ved stævnet SEC Indoor Championships nåede den 22-årige danske længdespringer ud på 7,87 meter og forbedrede dermed sin personlige indendørs rekord med hele 19 centimeter.

Præstationen gav samtidig danskeren en andenplads ved stævnet i Fayetteville i Arkansas i USA.

Det giver ham umiddelbart en rangering som nummer 10 i Europa og nummer 28 i verden. OL-kravet lyder på 8,15 meter eller en rangering blandt top-30 i verden frem mod OL.

Atletik Komet tog Sara Slotts rekord - nu er der hævn ved DM

- Jeg er bare sindssygt glad lige nu. Jeg har hele tiden vidst, at jeg havde det i mig, og jeg har arbejdet sindssygt hårdt for det her. Under opvarmningen følte jeg mig rigtig godt kørende.

- Jeg havde regnet med, at jeg måske kunne komme ud på 7,75 eller 7,80 meter, og så nåede jeg helt ud på 7,87 meter, og folk gik bare helt amok i hallen. Det var vildt fedt, siger Trajkovksi i en pressemeddelelse.

Nåede 8,06
Den energiske unge dansker skrev sidste år amerikansk college-historie ved at vinde både indendørs- og udendørssæsonen på Junior College som den første ikke-amerikaner nogensinde.

Sammen med sin nye træner, Travis Geophert, er Trajkovski i gang med at indøve en ny tilløbsteknik, der skal give mere fart på de sidste meter hen mod planken.

Wang Junxia flankeret af Pauline Konga fra Kenya og italienske Roberta Brunet på podiet i Atlanta. (Foto: All Over Press) Atletik OL-guldvinder indrømmer dopingsnyd

- I dag sidder tilløbet bare lige i skabet, og det er super fedt. Det har ikke været nemt, da jeg i efteråret trænede to måneder alene og derefter skulle vænne mig til at træne sammen med andre igen.

- Men jeg har hele tiden stolet på min træner og stoler på processen, og i dag fik jeg endelig vist, at jeg har meget mere at give af. Jeg havde den rigtige rytme, den rigtige speed og den rigtige timing.

- I første forsøg sprang jeg 7,87 meter, og i andet nåede jeg faktisk ud på 8,06 meter, men der blev dømt overtrådt.

- Det viser bare, at der stadig er noget at arbejde med, men jeg havde aldrig troet, at jeg kunne springe over 8 meter indendørs, så lige nu er jeg bare vildt glad, lyder det fra Trajkovski.

4 kommentarer
Vis kommentarer