VM kiksede men

Dansk rekordholder håber i stedet på at få en kvoteplads

Andreas Martinsen klarede ikke VM-kravet, men kan måske få tildelt en såkaldt kvoteplads. et vil han få svar på i løbet af nogle dage (Foto: Claus Bonnerup)
Andreas Martinsen klarede ikke VM-kravet, men kan måske få tildelt en såkaldt kvoteplads. et vil han få svar på i løbet af nogle dage (Foto: Claus Bonnerup)

Den danske rekordholder, Andreas Martinsen kan se frem til nogle lange dage.

Selv om det også glippede for ham at klare kravet til VM i Beijing på 13,47 sek ved DM i Aarhus, har han en sidste chance.

Han var uden modstand og vandt DM-titlen for 6. gang i 13,68 sek.

Dansk Atletik Forbund er klar til at sige ja, hvis Andreas Martinsen tirsdag eller onsdag får tilbudt en såkaldt 'kvoteplads' til VM senere på måneden.

To gange i år har hækkeløberen forbedret den danske rekord, så pilen peger den rigtige vej.

Der er 40 pladser i VM-løbet, og renset for USA-hækkeløbere m.m., har Anders Martinsen løbet på den 43. bedste tid.

Det er ikke usandsynligt, at der blandt de 40 VM-kvalificerede vil være skader eller løbere, der har sluttet sæsonen, og det er der overblik over tirsdag, hvorefter man går i gang med at fylde op.

Så Andreas Martinsen får formentligt intet at vide, før efter at de tre VM-kvalificerede, Sara Slott Petersen, Stina Troest og Andreas Bube er fløjet i træningslejr i Japan.

- Som jeg ser det, må Andreas Martinsen rejse alene, hvis han får en plads, siger sportschef Piotr Haczek.

Se også: Modvind i København: Dansk verdensstjerne vinder igen

Den nye polske sportschef havde håbet på, at han kunne have suppleret VM-truppen med Andreas Bueno, Aarhus 1900 på 1500 m eller en af de to højdespringere, klubkammeraterne Jonas Kløjgaard eller Janick Klausen, Aarhus 1900.

Andreas Bueno har fået 'DM-fri' til at løbe i belgiske Leuven lørdag aften, men kiksede, og hverken Jonas Kløjgaard eller Janick Klausen var i nærheden af 2,28 m i højdespring.

Der var fint besøg på Aarhus Stadion i form af den tidligere Europamester, Jesper Tørring, der havde forladt sommerhuset for at følge sine arvtagere, der skulle slå den danske rekord på 2,27 m for at komme til VM.

Desværre fusede mødet mellem de to 2,20 m-springere ud.

U 20-Europamester Jonas Kløjgaard vandt med beskedne 2,13 m, som er 10 cm fra højden, der gav EM-titlen i Eskilstuna, Sverige og 15 cm fra VM-kravet på 2,28 m.

Se også: Danmarks hurtigste mand forsvarede titlen

0 kommentarer
Vis kommentarer