Au revoir! Fransk legende stopper karrieren

Tony Parker har spillet sin sidste kamp som professionel basketballspiller. Franskmanden stopper karrieren

Tony Parker nåede hele 1254 kampe i NBA. Foto: Streeter Lecka/Ritzau Scanpix
Tony Parker nåede hele 1254 kampe i NBA. Foto: Streeter Lecka/Ritzau Scanpix

Den franske basketballstjerne Tony Parker har efter 18 sæsoner i verdens bedste liga, den amerikanske NBA, indstillet karrieren.

Det meddeler Parker mandag på sin Twitter-profil.

- Det er med en masse følelser i kroppen, at jeg stopper min basketballkarriere. Det var en fantastisk rejse, skriver Tony Parker.

Den 37-årige franskmand er én af de mest succesfulde ikkeamerikanere, der har spillet i NBA, og han var en vigtig brik for San Antonio Spurs, der mens Parker var i klubben fra 2001 til 2018 ofte var blandt de bedste hold i ligaen.

En række skader har i de seneste år gjort livet svært for Tony Parker, der i den igangværende sæson spillede for Charlotte Hornets.

- Ikke engang i mine vildeste drømme havde jeg troet, at jeg skulle opleve så mange utrolige øjeblikke i NBA og med det franske landshold, tak for alt, lyder det fra franskmanden.

Tony Parker nåede at vinde mesterskabet i NBA fire gange med San Antonio Spurs og blev seks gange valgt til ligaens All Star-hold.

Da San Antonio Spurs vandt mesterskabet i 2007, blev Parker kåret til finalekampenes bedste spiller.

Franskmanden nåede at spille 1254 kampe i NBA, hvori han i hver kamp i gennemsnit scorede 15,5 point og lavede 5,6 assister.

Jakob Fuglsang kørte en flot 2. etape i Critérium du Dauphiné, hvor han avancerede til den samlede tredjeplads. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Fuglsang avancerer: Afviste de øvrige favoritter

Cristiano Ronaldo er næppe blevet mindre populær i Portugal i den forgangne uge... Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Standser spillerbus for kræftramt fan

Georgisk respekt for Danmark. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Georgiens landstræner: Danmark er blandt de bedste i Europa

0 kommentarer
Vis kommentarer