Ærgerlig formand: Det koster os en VM-medalje

Småkage-krigen raser: Principiel beslutning betyder, at fem af Danmarks bedste spillere går glip af VM

Christinna Pedersen og Joachim Fischer har i flere år været Danmarks bedste mixeddouble. (Foto: AP)
Christinna Pedersen og Joachim Fischer har i flere år været Danmarks bedste mixeddouble. (Foto: AP)

Meget tyder på, at Danmark stik mod sædvane ikke kommer som en af favoritterne, når der spilles VM for hold i badminton næste måned.

Det danske landshold er fredag blevet voldsomt amputeret, da fem af de mest rutinerede og stærkeste kort er smidt af landsholdet som følge af brud på en kollektiv aftale.

Forbundet har indgået en kollektiv aftale med Spillerforeningen om at hive et kollektivt trøjesponsorat med kageproducenten Danisa i hus. De fem spillere, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har individuelle aftaler med konkurrenten Kelsen Group.

Se også: Fem danske verdensstjerner smidt af landsholdet

Formanden for Badminton Danmark, René Toft, beklager konsekvensen, men han understreger over for Ekstra Bladet, at det i skrivende stund ikke kan være anderledes.

- Det er rimelig alvorligt principielt, fordi spillerne har en personlig kontrakt. Og det er ikke sådan, at vi ikke respekterer den. Men den er i modstrid med den kollektive aftale med Spillerforeningen, siger René Toft.

Ikke vist vilje
- Vi har sagt det til dem (de fem spillere, red.) længe, men måske har de ikke troet, det var så alvorligt. Så har det været sådan, at de ikke har været parate eller vist vilje - om du vil - til at bringe de ulovlige kontrakter til ophør, siger han.

René Toft er klar over, at det får nogle alvorlige konsekvenser rent sportsligt ved det forestående VM for hold, Sudirman Cup næste måned.

- Det får formentlig den klare udgang, at vi ikke får nogen medalje, som ellers er vores mål. Det ved vi godt. Men vi tager ud og spiller alligevel, og om ikke andet giver det andre spillere en chance, siger René Toft.

Badminton Danmarks formand René Toft. (Foto: Badminton Danmark)
Badminton Danmarks formand René Toft. (Foto: Badminton Danmark)
 

Han understreger, at selvom det gør ondt, så er forbundet ikke til at hugge eller stikke i.

- Ellers ville vi komme til at stå i denne situation, hvis vi sagde, at 'så må vi finde en løsning, og det er kun denne ene gang'. Det går jo ikke. Vi har lavet denne aftale, fordi vi som forbund har skulle kunne skabe noget indtjening på elitearbejdet.

Møg-ærgerlig sag
- Du kalder deres aftaler ulovlige...?

- Sådan er jeg nødt til at forholde mig til det. Vi bad dem om at komme med flere detaljer om deres kontrakter: Hvornår de blev indgået, præcis hvorfor det er, de ikke kan spille med Danisa på trøjen. Men det har vi ikke kunne få. Vi har kun få gengivelser, siger René Toft.

Fyringen betyder, at de fem spillere ikke kan træne dagligt med landsholdet i Brøndby, og de må ikke stille op til landsholdsturneringer som Sudirman Cup, Thomas Cup og Uber Cup samt EM, VM og OL.

- Det er jo en møg-ærgerlig sag, men skal opgøret tages, så tager vi det. Vi kan ikke blive ved...

- Kan I blive forenet igen?

- Ja ja. Men de skal have bragt deres forhold i orden. Vi vil hjertens gerne have de spillere med igen, det er nogle af vores fører-elefanter. Der er gudskelov da også andre, siger han.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere