Antonsen banker kinesisk legende i Hongkong

Victor Axelsen og Anders Antonsen tog begge sikre badmintonsejre efter to klare sæt i Hong Kong Open.

Anders Antonsen kaster sig efter en flyvende fjerbold under Fuzhou China Open for en uge siden. I dag var det ham, der var flyvende.  Foto: STR/Scanpix
Anders Antonsen kaster sig efter en flyvende fjerbold under Fuzhou China Open for en uge siden. I dag var det ham, der var flyvende. Foto: STR/Scanpix

På papiret så modstanden skræmmende ud, men på banen var Anders Antonsen ganske overlegen i karrierens første møde med den kinesiske badmintonlegende Lin Dan torsdag middag.

Ved Hong Kong Open gjorde danskeren kort proces mod den femfoldige verdensmester, der aldrig rigtigt kom ind i en kamp, som Antonsen vandt med 21-14, 21-11.

At dømme ud fra den aktuelle verdensrangliste burde der dog også være en pæn forskel i danskerens favør på de to spillere, selv om Lin Dans karriere-cv er voldsomt imponerende.

Hvor den 36-årige kineser aktuelt er nummer 17, er Anders Antonsen rangeret som verdens tredjebedste spiller, og danskeren tog da også hurtigt initiativet.

Lin Dan fulgte i virkeligheden kun med til 8-8 i første sæt, og da først Antonsen havde skabt hul, blev forspringet gradvist større.

Endnu mere udtalt var forskellen i andet sæt, hvor danskeren efter midtvejsopholdet gik fra 11-8 til 17-9. 

Kort efter tilspillede han sig ti matchbolde ved stillingen 20-10 og udnyttede sin anden af slagsen.

I kvartfinalen venter et møde med verdens nummer seks, indoneseren Jonatan Christie. De to spillere har stået over for hinanden hele fire gange i 2019 og har vundet to gange hver.

Den syvendeseedede herresingle Victor Axelsen er også videre til kvartfinalen efter en overbevisende sejr over malaysiske Daren Liew.

Kampen blev afgjort efter to sæt, hvor Axelsen vandt med 21-14 og 21-16.

I kvartfinalen skal Axelsen møde Lee Cheuk Yiu. 

Senere torsdag skal Jan Ø. Jørgensen i aktion i herresingle i Hong Kong Open, der rangerer på niveau 4 i turneringshierarkiet.

Stig Inge Bjørnebye var i sin tid med til at hente Nicklas Bendtner til klubben. Nu er den fortid for dem begge. Foto: Lars Poulsen Intl. fodbold Lod Bendtner gå: Nu skrider han selv

Mathias Boe anstrenger sig under Denmark Open i Odense. Nu gør han det samme med makkeren Mads Conrad ved Hong Kong Open. Foto: Jens Dresling Badminton Dansk badmintonpar spiller sig til kvartfinale i tæt kamp

Danny Olsen nåede at spille 317 kampe i Superligaen. Foto: Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil Superligaen Indefra: Tidligere stjerne går agent-vejen

5 kommentarer
Vis kommentarer