Forbund i strid med OL-stjerner

Badmintonforbundet og Spillerforeningen i konflikt på grund af invitationsturnering i Indien

Joachim Fischer og Christinna Pedersen er ifølge TV 2 blandt de stjerner, der overvejer at takke ja til invitationen fra Indien. (Foto: AP)
Joachim Fischer og Christinna Pedersen er ifølge TV 2 blandt de stjerner, der overvejer at takke ja til invitationen fra Indien. (Foto: AP)

De har endnu ikke fået armene ned efter Tine Bauns forrygende All England-triumf søndag, før de er trukket i arbejdstøjet igen ude i Dansk Badminton Forbund.

Forbundet er røget i konflikt med flere af landets bedste spillere - heriblandt fire olympiske medaljevindere, og det betyder nu, at man har indkaldt til krisemøde med Spillerforeningen.

Det bekræfter sportschef Finn Trærup-Hansen overfor ekstrabladet.dk.

Årsagen er en invitationsturnering, som Mathias Boe, Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har udtrykt ønske om at spille.

Den turnering ligger i juni og karambolerer med forberedelserne til VM i august. Og derfor vil forbundet ikke finde sig i, at spillerne rejser til Indien i flere uger.

- Det er et træningsprogram, som vi har udviklet over mange år. Og VM-medaljer til Danmark ligger til grund for den støtte, vi får fra blandt andre Team Danmark, siger Finn Trærup som begrundelse.

Han meddeler endvidere, at der er fastlagt et møde mellem forbundet og Spillerforeningen i slutningen af denne uge eller begyndelsen af næste uge.

- Men jeg kan vist godt sige, at vi lige nu står på hver sin side af nettet, siger han.

- Carsten og Mathias har fremført deres ønsker overfor os, og vi har overfor dem fremført, hvordan vi synes, at situationen er. Så har vi også drøftet, hvad der kunne ske i tilfælde af, at man insisterer på deltagelsen i Indien fandt sted. En del af den proces er, at når vi ikke er enige, så er der regler i vores kollektive spilleraftale, som gør, at vi tager processen videre i mere formelle former. Og indtil den proces er kørt, har jeg ikke yderligere kommentarer, siger sportschefen til TV 2.

Hvorvidt det kan føre til et decideret brud mellem spillere og forbund er for tidligt at sige. Men da det er forbundet, der udtager spillerne, er det bestemt ikke usandsynligt.

Spillerne ønsker ikke at kommentere på konflikten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere