Dystre udsigter: Hvor er afløseren?

Talentmassen er ringe blandt damesinglerne. Det kommer til at koste dyrt, forudser tidligere topspiller

Det er med at nyde triumfen for dansk kvinde-badminton, for fremtidsudsigterne er yderst dystre. (Foto: AP/Alastair Grant)
Det er med at nyde triumfen for dansk kvinde-badminton, for fremtidsudsigterne er yderst dystre. (Foto: AP/Alastair Grant)

Triumfen i All England var Tine Bauns sidste kamp som professionel badmintonspiller.

Problemet for dansk badminton er bare, at der ikke står nogen arvtager klar i kulissen.

Og det varer længe, inden det kommer til at ske.

Det mener den tidligere verdensmester i mixeddouble og nuværende ekspertkommentator for TV3 Sport 1 Steen Skovgaard.

– Jeg tror ikke, vi får en dansk Super Serie-vinder i damesingle at se, så længe jeg lever, siger han til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Lykkelig Tine: Det her er fantastisk

– Talentmassen er slet ikke til det, og fundamentet er der heller ikke i dansk badminton, siger han.

I håbet om og troen på at kunne finde frem til en mulig profil i fremtiden har Dansk Badminton Forbund indledt et talentarbejde med seks udvalgte piger efter OL i London.

Der er noget galt
– Det er ikke, fordi jeg vil sidde og sige, at Dansk Badminton Forbund er dumme. Men jeg synes, at det er mærkeligt, at man igen og igen kan blive ved med at finde talenter hos herrerne, når det ikke sker hos pigerne.

– Vi har fantastiske ungdomstrænere i hele landet. Så måske skal der tages fat anderledes. For pigerne findes jo. Det kan vi se i håndbold, hvor der er masser, siger han og foreslår, at der måske skal satses endnu mere.

– Måske skal man helt ned til U10-rækken for at finde dem. Så skal de naturligvis ikke ind i elitecentrene, men man kunne jo afsætte penge til at træne dem.

Læs også:

Se også: Kæmpetriumf: Tine Baun vinder All England!

– Dem, vi ser i projektet nu, er med i mangel af bedre. Får en af dem en medalje ved et EM en dag, så er det flot, siger Skovgaard.

18. april mødes Tine Baun og Camilla Martin i en opvisningskamp. Det er de seneste 23 års danske mestre i damesingle.

– Det er mere tragisk end sjovt. For de har jo ikke haft modstand, de to. Dansk damesingle har været i krise i mange år, siger han.

Læs også:

Se også: Landstræner om Baun: Det er utroligt

Men når det er sagt, så er hatten i den grad taget af for Tine Baun.

– Det er jo nærmest chokerende, det hun har lavet denne uge. Uforståeligt. Hun har jo ikke spillet godt i to år. Og så rammer hun dagen. Fem dage i træk.

– Hvad betyder det for hendes eftermæle?

– Der er jo ingen kvinde, der har præsteret at vinde tre All England i 50 år. Jeg mener dog ikke, at hun dermed er større end Lene Køppen og Camilla Martin. De vandt VM, og Lene vandt All England to gange, siger Skovgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere