Ny dansk triumf: Jan Ø. knuser kineser

Danskeren Jan Ø. Jørgensen er klar til semifinalen ved All England efter sejr på 21-7, 21-14 over Chen Jin

Jan Ø. Jørgensen har på overbevisende maner spillet sig i semifinalen i All England. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Jan Ø. Jørgensen har på overbevisende maner spillet sig i semifinalen i All England. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

To danske singlespillere er med i lørdagens semifinaler ved badmintonturneringen All England.

Sent fredag aften vandt useedede Jan Ø. Jørgensen overraskende let med 21-7, 21-14 over den femteseedede kineser Chen Jin.

Forinden havde Tine Baun i karrierens sidste turnering ligeledes spillet sig blandt de sidste fire i Birmingham. Den tidligere danske verdensetter har vundet All England i både 2008 og 2010, og får måske en eventyrafslutning at slutte af på.

Jan Ø. Jørgensen brugte kun 14 minutter på at vinde første sæt over den kinesiske stjerne, som dog kom bedre med i andet sæt. Til sidst var Jan Ø. Jørgensen dog stærkest. Han brugte kun 36 minutter på at vinde.

Læs også:

Se også: Tine Baun i All England-triumf

- Jeg har lige spillet min bedste sammenhængende kamp nogensinde. Alt gik op i en højere enhed. Jeg er rolig, jeg traf de rigtige valg, og jeg lavede næsten ingen fejl, han var stresset fra start, siger Jan Ø. Jørgensen til badminton.dk.

- Det er helt fantastisk. Jeg har drømt om det her, siden jeg så det første gang i fjernsynet. Jeg har spillet ad helvede til så mange gange herovre, så når jeg gør det på den måde, jeg gør det i dag. Hold kæft, hvor var det sejt, siger verdens nummer 13.

I semifinalen venter endnu en kineser, og han bliver formentlig en større udfordring end Chen Jin, eftersom danskeren skal op imod andenseedede Chen Long. Jan Ø. Jørgensen indtager en placering som nummer 13 på verdensranglisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere