Realistisk med ny Tine Baun-triumf

Tine Baun står i sit sidste All England med realistiske chancer for endnu en finale, vurderer ekspert

Tine Baun er i kvartfinalen i verdens mest prestigefyldte badmintonturnering. (Polfoto)
Tine Baun er i kvartfinalen i verdens mest prestigefyldte badmintonturnering. (Polfoto)

Det er sidste gang, hun sætter sine lange ben i National Indoor Arena i Birmingham som professionel badmintonspiller.

Og minsandten om ikke Tine Baun netop har fundet storspillet frem og står med fine chancer for en plads i finalen.

Danmarks bedste damesingle spiller fredag aften kvartfinale mod den forholdsvis ukendte Lindaweni Fanetri fra Indonesien. Skulle hun vinde den, slipper hun i semifinalen for topseedede Wang Yihan fra Kina.

Derfor er det slet ikke urealistisk, at hun kan komme i sin fjerde finale på seks år, mener den tidligere storspiller og nuværende ekspertkommentator for TV3 Sport, Steen Skovgaard.

- Hun har været en fornøjelse at følge i de første par kampe, og jeg er enig i, at hun har en chance for at nå finalen. Jeg ved ikke, om hun kan vinde All England. Du har både Juliane (Schenk, red.) og Saine Nehwal i den anden halvdel, siger han med henvisning til to af de spillere, Tine Baun har haft særdeles svært ved at besejre de sidste par år.

En skrøbelig størrelse
Det gælder dog i første omgang Fanetri, der er nummer 20 i verden. Og det kan blive svært nok.

Læs også:

Se også: Danske All England-mestre taber drama

- Hendes modstander slog altså Porntip (Buranaprasertsuk, red.) stort i går. Det er slet ikke så let, som det måske kan se ud. Og Tine er jo en skrøbelig størrelse. Hun er tidligere faldet helt sammen. Så det er i højeste grad en mental udfordring for hende. I går håndterede hun det dog glimrende, siger han og henviser til sejren over Han Li fra Kina.

Her var hun nede 12-16 og 14-18, inden hun bed tænderne sammen, hentede sin modstander og vandt 22-20.

Skulle Baun vinde kampen og stryge i semifinalen venter en ny stor udfordring. Nok er Wang Yihan væk, men så venter vinderen af Eriko Hirose fra Japan og femteseedede Ji Hyun Sung fra Sydkorea.

Stor udfordring for Jan Ø.
Steen Skovgaard medgiver, at de otte tilbageværende damesingler er meget lige, hvorfor det lige så vel kan gå Bauns vej.

- Finalen er ikke uden for rækkevidde, men hun kan også tabe i aften. Det vil ikke være nogen overraskelse for mig, hvis hun ryger ud, siger han.

Eneste anden tilbageværende dansker i den traditionsrige turnering er Jan Ø. Jørgensen, der i sin kvartfinale møder den tidligere verdensmester Chen Jin. Skulle han vinde den, står der sandsynligvis en ny kineser i vejen, nemlig Chen Long.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere