Danskere klar til stribevis af kvartfinaler i Malaysia

Jan Ø. Jørgensen udstak torsdag vinderkursen i Malaysia, og Tine Baun og de danske doubler fulgte trop

Jan Ø har udstukket kursen i Malaysia. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jan Ø har udstukket kursen i Malaysia. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

De danske badmintonspillere er godt spillende i Malaysia Open, og torsdag avancerede danskerne til kvartfinalerne på samlebånd.

Jan Ø. Jørgensen var første dansker, der spillede sig videre i Malaysia med en sikker sejr over Kashyap Parupalli fra Indien.

Den sjetteseedede dansker vandt kampen med 21-17 og 21-14 og står nu over for hjemmebanehåbet Daren Liew i kvartfinalen.

Jørgensen skulle bare bruge 37 minutter på at ekspedere Parupalli, som i november 2012 slog danskeren i forbindelse med Hong Kong Open, ud af turneringen.

Den indiske modstander fulgte godt med i starten af både første og andet sæt, men måtte se Jan Ø. Jørgensen slå et hul hen imod afslutningen på begge sæt.

Jan Ø. Jørgensen er Danmarks højest rangerede spiller i herresingle, efter at Peter Gade har indstillet sin karriere. Jan Ø. Jørgensen er i øjeblikket rangeret som nummer 15 i verden.

Sejren til Jan Ø. Jørgensen gav grund til de første knyttede næver hos trænerne, men der fulgte flere danske gevinster kort efter.

Hans-Kristian Vittinghus gjorde ham således selskab i kvartfinalerne, da han senere slog Suppanyu Avihingsanon fra Thailand med 23-21 og 21-15.

Mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen sejrede 21-19, 11-21, 21-11 over et kinesisk par, og også Anders Kristiansen og Julie Houmann er kvartfinaleklar i mixeddouble efter en sikker sejr i to sæt over et par fra Thailand.

De to danske par møder hinanden i kvartfinalen.

Den tredje danske mixeddouble bestående af Mads Pieler Kolding og Kamilla Rytter Juhl måtte dog forlade turneringen efter et nederlag til det topseedede par Peng Soon Chan og Liu Ying Goh fra Malaysia.

Damesinglen Tine Baun er på vej mod et karrierestop, men hun leverer stadig varen og er i kvartfinalen efter en sejr i to sæt over en lavere rangeret kineser.

0 kommentarer
Vis kommentarer