Træt Jan Ø. dropper India Open

En udkørt og skadet Jan Ø. Jørgensen dropper deltagelsen i den sidste OL-kvalifikationsturnering, India Open

En skade og en udmarvende sæson er hovedårsagerne til, at badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen undlader at deltage i India Open i næste uge og tager en tiltrængt ferie.

Turneringen i Indien er ellers sidste skud i OL-kvalifikationen, men den 24-årige dansker har regnet sig frem til, at han ikke kan ryge ud af top-16 på verdensranglisten, som er kravet for at komme med til OL i London.

- Lars Uhre (Danmarks landstræner, red.) og jeg sender et afbud til det internationale badmintonforbund i dag, og så skal jeg have fundet nogle flybilletter til et varmt sted på mandag, siger Jan Ø. Jørgensen.

Se også: Jan Ø. fuldender historisk dansk EM-nedtur

Han blev fredag aften sendt ud i semifinalerne som den sidste danske herresingle ved EM i Karlskrona.

Skadet i semifinalen
Jan Ø. Jørgensen gled på gulvet i første sæt af kampen mod tyske Marc Zwiebler, så danskeren blev helt stiv i foden og læggen. Skaden var medvirkende til nederlaget på 19-21, 15-21.

Danmark havde ellers de tre øverste seedninger ved EM i form af Peter Gade, Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus, men facit endte med bronze til Jørgensen og 18-årige Viktor Axelsen.

- Det er selvfølgelig ekstremt skuffende, når vi har fire så skarpe herresingler, at vi ikke kan formå at få en af os i finalen. Men jeg synes, det bærer klart præg af, at det har været en virkelig lang sæson, siger Jan Ø. Jørgensen.

Se også: Axelsen sendt ud af EM af Gades overmand

Danmark får kun to herresingler med til OL, og han og Hans-Kristian Vittinghus kæmper om at følge med Peter Gade til London.

Trænger til en pool og nogle øl
Peter Gade har selv længe kæmpet en hård kamp mod kineseren Chen Jin om fjerdepladsen på verdensranglisten, der giver en semifinaleseedning til OL. En skadet ankel har været med til at gøre den mission svær.

- Vi har alle tre været ekstremt pressede, og vi har spillet mange turneringer. Det er tydeligt, at det er skyld i, at vi ikke præsterer heroppe, vurderer Jan Ø. Jørgensen.

Se også: Underhunde vinder rent dansk EM-semifinale

- Det er en kæmpe overraskelse, men jeg synes, at der er en forklaring på det. Jeg trænger til at ligge ned i en uge ved en pool. Få noget sol og drikke et par øl.

- Jeg trænger til at tage et sted hen uden min badmintontaske. Det ser jeg vildt meget frem til, siger Jan Ø. Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere