Danmark taber EM-finale til Tyskland

Tysklands kvinder er europamestre efter 3-1-sejr over Danmark i finalen ved hold-EM i badminton

Tine Baun stod for den enlige danske sejr i finalen mod Tyskland. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Tine Baun stod for den enlige danske sejr i finalen mod Tyskland. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Det startede ellers forrygende, men de danske badmintondamer formåede i den sidste ende ikke at besejre Tyskland i EM-finalen og må dermed rejse hjem fra Amsterdam med sølvmedaljer.

Det danske topnavn i single Tine Baun lagde for med at besejre verdens nummer otte, Juliane Schenk, i suveræn stil med 21-12, 21-17.

Men dermed var festen også mere eller mindre forbi for det danske hold, der atter måtte konstatere, at det har visse mangler i bredden.

Andensinglen Karina Jørgensen, der er placeret som nummer 48 i verden fik klare klø af Olga Konon. 21-13, 21-10 vandt tyskeren, der dermed udlignede til 1-1.

Læs også:

Suveræn dansk EM-sejr

Den danske double med Line Damkjær Kruse og Marie Røpke startede fornemt mod Juliane Schenk og Birgit Michels, men efter en sikker sejr i første sæt mistede det danske par initiativet og endte med at tabe 1-2 i sæt.

Så lå presset på det internationalt ubeskrevne blad Line Kjærsfeldt, der er verdens nummer 163. Mod Karin Schnaase, der er mere end 100 pladser højere på ranglisten, måtte danskeren give fortabt efter to tætte sæt med cifrene 21-23, 18-21.

Med samlet 3-1 til Tyskland var der ikke mere at spille for, og Danmark har mistet titlen som europamester i damebadminton.

Tidligere på søndagen sørgede herrerne dog for, at der kom guld med hjem fra Amsterdam, da Jan Ø. Jørgensen og co. besejrede Tyskland med 3-0.