Teenager to bolde fra DM-rekord

Den 18-årige fynbo kunne være blevet alle tiders yngste danmarksmester, men tabte finalen i tre tætte sæt

Mesterskabet glippede for Viktor Axelsen. (Foto: AP)
Mesterskabet glippede for Viktor Axelsen. (Foto: AP)

Favoritten Jan Ø. Jørgensen løb med sejren, men unge Viktor Axelsen viste, at han formentlig ikke kommer til at vente mange år på at kunne kalde sig dansk mester i badminton.

18-årige Viktor Axelsen kunne være blevet den yngste danmarksmester nogensinde i herresingle, hvis han havde vundet finalen på Frederiksberg søndag eftermiddag.

Og i perioder så det ud, som om fynboen havde tænkt sig at snuppe den rekord. Axelsen vandt første sæt 21-17 og førte også stort i andet, inden formstærke Jan Ø. Jørgensen fik kontrol på kampen.

Suveræn Tine Baun tager DM

De to fulgtes ad til 20-20, hvor Axelsen kiksede på tærskelen til sejren og måtte se sin modstander løbe med andet sæt.

Kampforløbet var det samme efter det andet sidebytte: Axelsen lagde hårdt ud, Jørgensen hentede ind, og efter en jævnbyrdig afslutning var det den 24-årige OL-kandidat, der viste de bedste nerver.

Dermed vandt erfaringen over talentet, og favoritten viste, at det ikke var uberettiget, at han var førsteseedet i turneringen.

Sammen med sin kvindelige kollega Tine Baun sørgede Jan Ø. Jørgensen for, at singlerækkerne ved DM i badminton endte med favoritterne øverst på skamlen.