Annonce:
Annonce:

Dansk double: Vores bedste år

Mathias Boe og Carsten Mogensen har tilgivet sig selv efter VM-kikser

Selvtilliden i top Mathias Boe og Carsten Mogensen triumferede i Super Series-finalen i Kina i sidste uge, og dermed er selvtilliden i top inden juledagenes traditionelle Copenhagen Masters. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Selvtilliden i top Mathias Boe og Carsten Mogensen triumferede i Super Series-finalen i Kina i sidste uge, og dermed er selvtilliden i top inden juledagenes traditionelle Copenhagen Masters. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Annonce:
Følg Badminton

De har for alvor forstået spillet, Carsten Mogensen og Mathias Boe.

Ikke blot spillet med ketsjerne, for det har samtlige verdensklassespillere naturligvis forstået; men det spil, der handler om, at man sandelig også gerne må vise noget attitude, når man vinder de tætte bolde i de største finaler.

Så har herredoublen smidt sig på alverdens badmintongulve og rullet rundt i triumf. Og det har d'herrer badmintondrenge Boe og Mogensen haft masser af gode grunde til at gøre i kalenderåret 2011.

Året begyndte og sluttede med, at de tog finalesejre i Super Series-finalerne, der på grund af en meget presset international badmintonkalender både afviklede 2010-og 2011-udgaverne i indeværende år.

Imellem de gigantsejre hev doublen såmænd også to af de største titler i sportsgrenen, All England og China Open, hjem.

Annonce:

Vi er rødglødende
Når man tager med, at de to har befundet sig på verdensranglistens førsteplads i omkring halvdelen af kalenderåret, er der ikke noget at sige til, at Boe og Mogensen går på miniferie med rigtig tilfredse fornemmelser i deres kroppe.

- Man kan vist ikke komme uden om, at 2011 har været det bedste år i både Carstens og min karriere. Efter det meget smertefulde 2010-nederlag i All England-finalen fik vi endelig den titel på plads i år, og vi har vundet de to seneste turneringer, vi har stillet op i, siger Mathias Boe og tilføjer, at det ikke bare er småturneringer, men China Open og Super Series-finalerne.

- Så man kan roligt sige, at vi er rødglødende for tiden, siger Mathias Boe, mens stemmen emmer af både stolthed og glæde.

2011 var dog ikke kun højt humør og bægerklang for Boe og Mogensen. En af de helt store nedture kom ved sensommerens verdensmesterskaber i London.

Annonce:

Vi har tilgivet os selv
Tre-fire par - heriblandt danskerne - kunne gøre sig realistiske forhåbninger om at ende øverst på medaljeskamlen, men da det for alvor gjaldt, snublede Boe og Mogensen. En dansk matchbold blev misbrugt i VM-kvartfinalen, og så var den drøm skudt ned, før den rigtig for alvor var indledt.

- Vi havde sat næsen op efter det helt store. Det gør jo så også, at man risikerer at blive ramt hårdt i nakken, hvis man ikke får sine ambitioner indfriet.

- Heldigvis har vi efter VM formået at komme rigtig stærkt igen, og det har selvfølgelig gjort det nemmere for os at tilgive os selv for det, der skete i London.

- Det er en helt særlig følelse at rejse sig igen efter at have været nede i en bølgedal.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: