Gade fortsætter storformen i Asien

Danskeren er i finalen i Super Serie-turneringen i Indonesien efter sejr i to sæt over japaneren Sho Sasaki

Peter gade slog Taufik Hidayat i kvartfinalen fredag og fulgte lørdag op med sejr i semifinalen over japanske Sho Sasaki. (Foto: AP)
Peter gade slog Taufik Hidayat i kvartfinalen fredag og fulgte lørdag op med sejr i semifinalen over japanske Sho Sasaki. (Foto: AP)

Det tegner til noget stort fra badmintonspilleren Peter Gade, som lørdag strøg overbevisende i finalen i Super Serie-turneringen Indonesia Open.

Den femteseedede dansker vandt 21-11 og 21-14 over japaneren Sho Sasaki på blot 34 minutter, så det var ikke meget sved, den 34-årige dansker fik på panden.

I finalen venter der mere asiatisk modstand. Peter Gade møder søndag førsteseedede Chong Wei Lee fra Malaysia, som i sin semifinale vandt over den fjerdeseedede kineser Long Chen.

Mange kinesere
Peter Gade har i øvrigt udtrykt sin bekymring for udviklingen i badmintonsporten, hvor Kina er meget dominerende og kan blive det endnu mere i de kommende år.

- Hvis Indonesien kan udvikle flere spillere, og Danmark kan gøre det samme, så har vi en chance mod kineserne, for der er mange kinesiske talenter på vej frem, siger Peter Gade til den indonesiske avis Jakarta Globe.

Han mener blandt andet, at dansk badminton skal give de unge talenter chancen hurtigere, så de kommer op at konkurrere på højt plan tidligt i karrieren.

- Vi er nødt til at finde dem og give dem muligheden for at deltage i de internationale turneringer, mener Peter Gade.

To nederlag til Rytter Juhl
Nogle der er knap så unge og urutinerede var de danske doubler, som lørdag også spillede semifinaler. Og her gik det knap så godt - set med danske briller.

Tidligere lørdag tabte mixed doublen med Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl i semifinalen 15-21 og 14-21 til indoneserne Tantowi Ahmad og Liliyana Natsir.

Og Kamilla Rytter Juhl fik en lidt trist lørdag, da hun lidt senere på dagen også måtte give fortabt med makkeren i damedouble Christinna Pedersen.

De to danske kvinder tabte 10-21 og 12-21 til kineserne Xiaoli Wang og Yang Yu på blot 26 minutter.

1 af 2 I finalen skal Peter Gade møde topseedede Chong Wei Lee fra Malaysia. (Foto: AP)
2 af 2 Peter gade slog Taufik Hidayat i kvartfinalen fredag og fulgte lørdag op med sejr i semifinalen over japanske Sho Sasaki. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer