Ny dansk OL-satsning vinder gyserfinale

Jonas Rasmussen og hans nye unge makker Mads Conrad vinder badmintondrama over dansk verdensetterpar

Den rutinerede herredoublespiller Jonas Rasmussen og den unge doublespecialist Mads Conrad-Petersen er et af dansk badmintons store håb til OL i 2012.

Onsdag aften snuppede parret sin første titel nogensinde, da de i en gyserkamp besejrede landsmændene og verdensetterne Mathias Boe og Carsten Mogensen i herredoublefinalen ved Copenhagen Masters med cifrene 21-16, 14-21, 25-23.

De to herredoubler fulgtes tæt ad i kampens første sæt. Mens Mathias Boe og Carsten Mogensen lavede en del småfejl og virkede en smule nervøse, så kørte det anderledes nemt for den nye doublekonstellation med Conrad-Petersen og Rasmussen.

Nerverne var tydeligvis lagt på hylden, og parret, der i løbet af meget kort tid er rykket op på en 40.-plads på verdensranglisten, sikrede sig en komfortabel føring og vandt sættet 21-16.

I andet sæt fik Boe og Mogensen bedre styr på begivenhederne og sikrede sig sættet 21-14, og så skulle kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Her kørte Conrad-Petersen og Rasmussen igen for fuldt tryk og kom foran hele 11-4, før Boe og Mogensen vågnede op. Parret kæmpede sig ud af ingenting tilbage i kampen.

Conrad-Petersen og Rasmussens nerver blev sat på en gevaldig prøve, og den nye OL-satsning skulle helt frem til parrets syvende matchbold, før sejren med cifrene 25-23 kom i hus.

- Til sidst tænker man, om man nogensinde får den skide matchbold. Man vil det så gerne. Havde vi tabt havde det været okay, men når man står her, så vil man bare vinde, sagde 22-årige Mads Conrad-Petersen efter sejren.

Også mixed double-finalen var et rent dansk opgør. Her stod Christinna Pedersen og Joachim Fischer over for Kamilla Rytter Juhl og makkeren Mikkel Delbo Larsen, der turneringen igennem har afløst en skadet Thomas Laybourn.

Sidstnævnte par er ikke vant til at spille sammen, men i rollen som undertippede formåede de alligevel at følge godt med favoritterne Christinna Pedersen og Joachim Fischer.

Første sæt blev en tæt affære, hvor Pedersen og Fischer havde marginalerne på deres side og vandt sættet 21-18. I andet sæt sikrede Juhl og Delbo sig via en god slutspurt sættet 21-18, og så skulle finalen afgøres i et tredje sæt.

Her genfandt Pedersen og Fischer dog roen over deres spil. Denne gang satte de ikke føringen over styr, og parret sikrede sig Copenhagen Masters-titlen med en sejr i det afgørende sæt på 21-15.

- Det betyder rigtig meget for os begge to. Det havde været et lorte nytår, hvis vi havde tabt det her, siger en glad Joachim Fischer.