Amputeret hold til Masters-turnering

Flere af de store stjerner har meldt afbud til Copenhagen Masters, der starter i dag

Jan Ø. Jørgensen vandt herresingle ved Copenhagen masters for et år siden, men er ikke med i år pga. en skade. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Ø. Jørgensen vandt herresingle ved Copenhagen masters for et år siden, men er ikke med i år pga. en skade. (Foto: Lars Poulsen)

Skaderne er tikket ind til Danmarks Badminton Forbund forud for juleturneringen Copenhagen Masters, der løber af stablen i Falkoner Salen 27.-29. december.

Først måtte Thomas Laybourn melde fra til turneringen. Sammen med makkeren Kamilla Rytter Juhl spillede han sig tidligere på året op på en plads som verdens nummer 1 i mixdouble, men en skade har nu sat en stopper for den videre succes.

Reserven kaldet ind
Selv om Copenhagen Masters bliver uden Thomas Laybourn, stiller hans doublemakker, Kamilla Rytter Juhl, stadig op. Hun er blevet parret med den 25-årige Mikkel Delbo, der normalt spiller sammen med Mie Schjøtt-Kristensen.

Senest er det så kommet endnu et afbud. Jan Ø. Jørgensen er blevet ramt af en betændelsestilstand i foden som gør, han skal tage det roligt det næste stykke tid.

- Det er rigtigt sjovt at spille i Falconer Salen, og jeg har gode minder fra sidste år (hvor han vandt, red.). Men rådet fra lægen er, at jeg ikke skal spille Copenhagen Masters, og sådan bliver det. Jeg bliver nødt til at lytte til min krop den her gang. Finalerne i starten af januar og den nye Super Serie i Korea har højere prioritet end Masters, har Jan Ø. Jørgensen tidligere udtalt til DR Sporten.

Gade er klar
I stedet for Jan Ø. Jørgensen har badmintonforbundet sendt en invitation til danske Hans-Kristian Vittinghus, der skal møde en thailænder og en malaysier i sit indledende gruppespil. Men der er også lysglimt i turneringen.

Det bliver nemlig til gensynsglæde med rutinerede Peter Gade, der måtte trække sig fra Denmark Open i Odense tidligere på året uden at have spillet ét eneste minut. Men nu er han klar til atter at tørne ud på dansk grund - og ikke mindst til at tage sejren for tiende gang.

Også Danmarks bedste damesingle, den forsvarende mestrer i Copenhagen Masters Tine Baun, stiller op.

Turneringen kan følges på TV 2 Sport alle tre dage.