Jan Ø. Jørgensen åbner sæsonfinale med sejr

Danmarks bedste herresingle i badminton åbnede sæsonfinalen i Malaysia med en sejr i tre sæt

Jan Ø. Jørgensen fik en fin åbning i Malaysia. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jan Ø. Jørgensen fik en fin åbning i Malaysia. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Danmarks bedste herresingle Jan Ø. Jørgensen fik en fin åbning på sæsonfinalen i badminton, der spilles i Malaysia.

Jørgensen var oppe mod Boonsak Ponsana fra Thailand, og det endte med en dansk sejr i tre sæt. 21-19, 13-21, 21-11 lød cifrene i dansk favør efter en lille times spil.

Første sæt var tæt, men fra midtvejs i sættet var det hele vejen med danskeren et lille skridt foran.

Ponsana fik godt nok kæmpet sig tilbage i flere omgange. Ponsana gjorde 11-15 til 15-15 og 15-19 til 19-19, men Jan Ø. Jørgensen holdt hovedet koldt og tog sættet 21-19.

Se også: Danske doubler åbner sæsonfinale perfekt

Og det skulle vise sig særdeles vigtigt, for ellers havde kampen formentlig endt med et nederlag i to sæt. I andet sæt var danskeren nemlig statist. Ponsana bragte sig i front med 5-0 og holdt sættet igennem stor afstand til Jørgensen.

Heldigvis - set med danske briller - skiftede billedet totalt i tredje sæt. Her var det Jan Ø. Jørgensen, der kom flyvende fra start og gjorde Ponsana til statist.

Godt nok blev 3-0 til både 3-3 og 4-4, men så afgjorde Jørgensen reelt kampen ved at score syv point på stribe til 11-4. Den korte pause - og opsangen fra træneren - hjalp ikke Ponsana. Jørgensen kørte sættet i hus uden problemer.

Se også: Sidste danske badminton-skanse er faldet i Hongkong

I forsøget på at komme videre til semifinalen var sejren vital for Jan Ø. Jørgensen. I den fire mand store pulje venter blandt andre verdensetteren Lee Chong Wei, som Jan Ø. Jørgensen har det svært mod.

Og det bliver næppe nemmere i Malaysia, hvor et vildt hjemmepublikum vil bakke deres helt op.

I modsætning til årets øvrige turneringer spilles der puljekampe i sæsonfinalen. Det er kun de otte bedste i verden i hver kategori, der er med i Malaysia. Her spilles der alle mod alle i to puljer af fire, hvorfra de to bedste avancerer til semifinalerne.

Se også: Jan Ø. får mesterklø i Hong Kong Open

Danmark har fået en perfekt åbning på turneringen. Både damedoublen Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl og herredoublen Carsten Mogensen/Mathias Boe vandt onsdag morgen dansk tid deres indledende kampe i to sæt.

Senere torsdag skal Christinna Pedersen i aktion igen - denne gang i mixeddouble med makkeren Joachim Fischer.

0 kommentarer
Vis kommentarer