Badmintonstjernens frygt: Ramt af malaria

Jan Ø. Jørgensen vendte syg hjem fra Malaysia og bliver i øjeblikket testet for malaria – Copenhagen Masters kan være i fare

Jan Ø. Jørgensen frygter at være blevet ramt af den frygtede sygdom malaria. (Foto: Jens Dresling)
Jan Ø. Jørgensen frygter at være blevet ramt af den frygtede sygdom malaria. (Foto: Jens Dresling)

Jan Ø. Jørgensen vendte søndag hjem til København fra Malaysia med voldsom feber, en smadret mave, en bullen fod – og en grum mistanke:

- Jeg er nervøs for, det kan være malaria. Jeg er lige vendt hjem fra endnu en test på Hvidovre Hospital, og de seneste blodprøver er heldigvis alle negative – hvilket er ret positivt i dette tilfælde, siger Jan Ø. Jørgensen.

Men han er dog ikke frikendt. De kommende dage skal flere test afsløre, om den grumme diagnose kan skydes helt i sænk.

Se også: Jan Ø. Jørgensen får flere prygl af verdens bedste

Uanset hvad, kan badminton-stjernens deltagelse ved Copenhagen Masters i mellemjulen komme i fare. Turneringen starter fjerde juledag og er selvsagt ikke den rigtige kur for en mand, der har lidt både væske- og vægttab uden at kunne passe sin træning.

Hvis det altså går så galt.

Se også: Jan Ø. Jørgensen taber i to tætte sæt til verdensetter

- Jeg har slet ikke taget stilling til Copenhagen Masters. Jeg vil nok kunne nå at være rimeligt frisk på det tidspunkt, men så er spørgsmålet, hvordan jeg har det, HVIS jeg ikke har trænet i 14 dage, siger Jan Ø. Jørgensen.

- Men det orker jeg slet, slet ikke at tage stilling til nu. Det eneste, det handler om nu, er at blive rask, siger han.

- Det går heldigvis bedre i dag end i går – og langt bedre end i søndags. Nu kan jeg da have normalt tøj på, i går måtte jeg pakke mig ind i joggingtøj og holde sengen på grund af høj feber.

Se også: Jan Ø. Jørgensen stormer i semifinalen i Malaysia

Jan Ø. Jørgensen har desuden pådraget sig en hudinfektion – rosen – som skal tæves ihjel med en barsk antibiotikakur.

- Jeg æder en helvedes masser piller, og det er ikke ligefrem noget, der kurerer maven, siger singlespilleren, der heldigvis altid har været hurtig ved nettet – nu også på toilettet!

0 kommentarer
Vis kommentarer