TV: Hvor blind må en badminton-dommer være?!

Mærkværdige kendelser skæmmede en kamp i Super Series-turnering i Sydkorea

Følg Badminton

Badminton-sporten tog et hårdt slag på troværdigheden under OL i London i 2012, da det kom frem, at flere par i doublerækkerne - blandt andre to sydkoreanske par - havde tabt kampe med vilje for at få nemmere modstandere længere fremme i turneringen.

Efter skandale: 8 spillere sparket ud

Men sporten har tilsyneladende stadig visse problemer med urent trav, ikke mindst i Sydkorea, hvor en række mærkværdige kendelser fredag under Super Series-turneringen Korea Open gik et japansk par imod.

Det japanske par Endo/Hayakawa kunne således i kvartfinalen mod det sydkoreansk par Yoo/Lee se flere bolde blive dømt inde, selvom de øjensynligt var op mod 20 centimeter ude - fejl, som det for en linjedommer, der sidder på få meters afstand af banen, ikke burde kunne lade sig gøre at lave.

Døm selv i videoen herover.

Retfærdigheden skete dog fyldest. To af de værste kendelser - som ses i videoen herover - blev omstødt i kraft af badminton-sportens nye challenge-system. Og japanerne endte med at vinde 16-21, 23-21 og 21-15. De møder i semifinalen det danske par Mathias Boe og Carsten Mogensen.

Danske favoritter knækkede japanerne

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+