Boe og Mogensen vinder Korea Open

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt Korea Open efter finalesejr i to sæt over et kinesisk par

Mathias Boe og Carsten Mogensen nappede trofæet i Korea Open. (Arkivfoto: AP)
Mathias Boe og Carsten Mogensen nappede trofæet i Korea Open. (Arkivfoto: AP)

Den danske herredouble i badminton Mathias Boe og Carsten Mogensen fortsætter med at vinde store titler. De rundede 2013 af med at vinde Super Series-sæsonfinalen og Copenhagen Masters, og nu har de indledt det nye år med en ny Super Series-sejr.

Den faldt ved Korea Open, hvor den topseedede duo levede op til favoritværdigheden ved at besejre de useedede kinesere Fu Haifeng og Hong Wei i søndagens finale. Det skete med de suveræne cifre 21-12, 21-17.

Kun i begyndelsen af første sæt formåede kineserne at følge en anelse med, men danskerne tog teten med en lang pointserie til føring på 12-6. De slap aldrig grebet i sættet, som kom hjem med 21-12.

Danskerne holdt grebet fra begyndelsen af andet sæt, hvor de hurtigt bragte sig på 10-4. Kineserne havde slet ikke værktøjerne til at skabe reel spænding om udfaldet, og danskerne var determinerede hele vejen i gennem og lod ikke modstanderne komme ind i kampen.

Danskerne, der ligger nummer tre på verdensranglisten, spillede sig frem til otte matchbolde ved stillingen 20-12, men måtte frem til den sjette af slagsen, inden sejren kom i hus med 21-17.

Skandale: Korea-dommerne gør det igen